Sport

TOMO 2024. Šest dana, 228 utakmica, preko tisuću natjecatelja!

TOMO 2024. Šest dana, 228 utakmica, preko tisuću natjecatelja!

Prestižni međunarodni turnir za mlade vaterpoliste TOMO 2024. će se u svom 12. izdanju održati od 1. do 7. travnja na bazenu u Gružu. Okupit će preko 1000 natjecatelja iz 13 zemalja. Mali vaterpolisti će se natjecati u dvije tradicionalne kategorije. U turniru do 12 godina snage će odmjeriti 26 momčadi, dok će se 40 momčadi natjecati u turniru do 14 godina.

Turnir počinje u ponedjeljak, 1. travnja u 14 sati. U šest dana odigrat će se 228 utakmica, a u nedjelju 7. travnja će se u večernjem terminu igrati utakmice za medalje. Svečano otvaranje turnira je u utorak 2. travnja u 21 sat.

– TOMO iz godine u godinu ruši rekorde te je postao najveće i najkvalitetnije natjecanje za mlade vaterpoliste u svijetu pa stoga s razlogom nosi titulu ‘Neslužbenog svjetskog prvenstva’. Kroz svoju trinestogodišnju povijest ugostio je mnogobrojne talentirane vaterpoliste iz Europe i ostalih djelova svijeta. U gruškom bazenu natjecali su se mnogi dječaci koji su kasnije postali vrhunski vaterpolisti. Sjećanja vode do 2011. i prvog izdanja turnira na kojem su najbolji pojedinci bili Đorđe Vučinić, trenutni reprezentativac Srbije i Jerko Jurlina koji je danas vratar zagrebačke Mladosti. Bazen u Gružu pamti i godinu kada je Unai Aguirre Rubio svojim obranama vodio Barcelonu do pobjedničkog postolja. Aguirrea smo prije dva mjeseca pratili na istom bazenu odakle je sa Španjolskom krenuo u pohod na europski tron. Među vaterpolistima koji su osvajali medalje na TOMO tourniru je i Thomas Vernoux koji je proglašen najboljim igračem netom završenog Svjetskog prvenstva – javljaju organizatori.

Svi susreti mogu se pratiti putem live streama i live scoringa na službenim stranicama turnira.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Dubrovački mališani na Stradunu pokazali svoje trkačke vještine

Dulist

[FOTOGALERIJA] Luka Đurović najbrže svladao zidine!

Dulist

BRIDŽ KLUB DUBROVNIK Dubravka Zvrko i Mario Majstorović najbolji u tjednom parskom turniru!

Dulist