Sport

BADMINTONSKI KLUB DUBROVNIK Sjajan nastup Daniela Dinate u Varšavi

BADMINTONSKI KLUB DUBROVNIK Sjajan nastup Daniela Dinate u Varšavi

Igrač BK Dubrovnik Daniel Dinata nastupio je prošlog tjedna u Varšavi na ORLEN Polish Openu gdje se našao u ždrijebu kvalifikacijama, zajedno s još 100-tinjak drugih igrača, te su ga tri pobjede dijelile od ulaska u glavni turnir.

Već na startu kvalifikacijama imao je manjih problema protiv Poljaka Jakowczuka, koji je osvojio prvi gem rezultatom 21-16, no Daniel se nakon toga prilagodio i osvojio iduću dionicu rezultatom 21-17. U odlučujućem gemu nije bilo nikakvih problema i slavio je s 21-10.

U idućem kolu kvalifikacija čekao ga je odlični Danac Ditlev Jaeger Holm, koji se ispostavio i kao završna prepreka za ulazak u glavni turnir. Dinata je slavio u prvom gemu rezultatom 21-12, no onda je u drugom Danac zaigrao puno bolje i stekao ranu prednost. Daniel ga je sustigao u samoj završnici no dvije pogreške su ipak odvele meč u treći gem.

U odlučujućoj dionici se igralo poen za poenom nakon intervala, a onda je Daniel s nekoliko odličnih poteza slomio Holma u samoj završnici i slavio rezultatom 21-18.

U finalu kvalifikacija čekao ga je još jedan Danac, William Bogebjerg, koji je pri rezultatu 7-2 u prvom gemu predao meč zbog ozljede.

U 1. kolu glavnog turnira Daniel je išao na 1. nositelja, Finca Kallea Koljonena i umalo kreirao senzaciju. Trebao je gotovo gem i pol da uhvati Finca u žrvanj svojih dugih izmjena, a pritom je pomogla i sjajna igra na mreži koja je izluđivala Koljonena.

Nakon izgubljenog prvog gema 21-14, Daniel je u drugom zasluženo slavio 21-18 i otišlo se u odlučujući. Do intervala je bilo vrlo izjednačeno, čak je naš igrač imao i prednost od par poena, no nakon toga je Finac poveo 15-10. U tom je trenutku Dinata upalio turbo, te se nakon nekoliko brutalnih poena našao u prednosti 17-15 i pritom imao laganu lopticu na mreži. Promašio je i ponudio Fincu povratak u meč.

Poveo je Daniel još jednom 19-17, no iskustvo Finca se pokazalo ipak preveliko za njega u ovom trenutku. Koljonen je prvi stigao do 20, Daniel je spasio prvi meč loptu, no ne i drugu kod rezultata 21-20.

U svakom slučaju odličan nastup našeg igrača, reprezentativca i prvaka Hrvatske.

Isti suparnik mogao bi ga čekati i u 2. kolu Europskog prvenstva koje je na rasporedu od 8. do 15. travnja. Koljonen tek mora slaviti u 1. kolu Europskog prvenstva, dok je Daniel slobodan. Pobjednik tog njihovog meča ići će na najboljeg igrača svijeta – Viktora Axelsena.

Pročitajte još

VEČERAS SVI U GOSPINO POLJE! Košarkaši Dubrovnika dočekuju Šibenik

Dulist

[FOTOGALERIJA] Dubrovački mališani na Stradunu pokazali svoje trkačke vještine

Dulist

[FOTOGALERIJA] Luka Đurović najbrže svladao zidine!

Dulist