Politika

Tomašević je novi gradonačelnik Zagreba, Puljak na čelu Splita

Tomašević je novi gradonačelnik Zagreba, Puljak na čelu Splita

Tomislav Tomašević (MOŽEMO) je novi gradonačelnik Zagreba. Nakon prebrojanih svih glasova Tomašević ima 199.630 glasova, a njegov protukandidat Miroslav Škoro 106.300 glasova.

-Nitko nije očekivao ovakav rezultat. Ovo je rezultat povjerenja koje smo godinama gradili s građanima. Građani su reagirali i na negativnu kampanju iz drugog stožera. Jasno su poručili da kampanjama kao onima kod Trumpa i Vučića ovdje nije mjesto – rekla je Sandra Benčić iz stranke Možemo za Index.

Ivica Puljak iz stranke Centar novi je gradonačelnik Splita. Osvojio je 35.565 (56,75 posto) glasova, dok je njegov protukandidat Vice Mihanović (HDZ) dobio 27.106 (43,25 posto).

-Dragi građani, vi ste pobijedili. Svi vi. Vi koji niste za nas glasali, borit ćemo se za vaše povjerenje. Oni koji ste glasali za nas, napravit ćemo sve da opravdamo to povjerenje. Prvo ćemo pomoći građanima i poduzetnicima da prebrode ovu krizu. Umjesto da gledamo kakvi smo bili nekad, moramo gledati kakvi smo ljudi postali. Mi gledamo budućnost, a ta budućnost će biti izvanredna – rekao je Puljak, kako prenosi Index.

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist