Politika

TOLIĆ O REZULTATIMA IZBORA ‘U danima koji slijede s Petrovom očekujem sjesti i razgovarati’

Rezultat je ispod očekivanja. Očekivao sam ne samo drugi krug, nego i znatno bolji rezultat koji bi mi u drugom krugu omogućio veći kapacitet za aktivnu političku utakmicu s aktualnim županom Nikolom Dobroslavićem. No, birači su rekli svoje – rekao je nezavisni kandidat za župana dubrovačko-neretvanskog Roko Tolić koji je prema posljednjim podatcima DIP-a osvojio 11.172, odnosno 19,41 posto glasova na nedjeljnim izborima, a na temelju 92,15 posto obrađenih biračkih mjesta.

Sukladno objavljenim rezultatima nije uspio ući u drugi krug u kojem će se sučeliti Dobroslavić i Mostov Božo Petrov.

– Čestitam gospodinu Božu Petrovu. On je jedan od kandidata koji komunicira potrebu za promjenom i ja mu želim sav uspjeh. Programi i poruke koje smo komunicirali prema biračima su vrlo bliski. U danima koji slijede očekujem da ćemo sjesti i razgovarati. Moja želja je sasvim iskrena. Uostalom, i prije konačnih rezultata svi oni koji su zagovarali promjene obećali au podršku kandidatu koji ide u drugi krug – poručio je.

Rezultati u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, objasnio je, posljedica su izvrsne organizacije i podrške koju HDZ ima, što, tumači, nije novina.

– To je ono što smo svi očekivali. Ipak, samo središte Dubrovnik bilježi drugačija i progresivnija stremljenja, no ako govorim o sebi na zapadu županije sam očekivao bolji rezultat, kao na Korčuli gdje je SDP ostvario veličanstven uspjeh sa svojim načelnicima i gradonačelnicom. U Pločama sam imao jedan sasvim solidan rezultat, ali uzvodno od Neretve se pokazala kao čvrsta baza Mosta. To je ono što je gospodina Petrova s pravom lansiralo u drugi krug.

Je li ovim završava njegov politički angažman, odgovorio je:

– Bio sam vrlo iskren od samog početka. Nisam kalkulirao s ulaskom u Županijsku skupštinu. Imao sam ambiciju postati dubrovačko-neretvanskim županom. To mi ovaj put nije uspjelo. S obzirom na činjenicu da iduće tri godine nema ma baš nikakvih izbora u RH, onda je to zasigurno razdoblje u kojemu će se o politici vrlo malo čuti od mene – zaključio je.

Izbori 2021.

Pročitajte još

‘PREDSJEDNIČE, PRESTANITE’ Dobroslavić: ‘Milanović pravi političku štetu Hrvatskoj’

Dulist

Kristić: Da Grad doživljava lopudski mjesni odbor do ovog problema vjerojatno ne bi ni došlo

Dulist

Ivica Kunčević dobitnik je Nagrade Dubrovnika za životno djelo

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija