Politika

TOLIĆ O REZULTATIMA IZBORA ‘U danima koji slijede s Petrovom očekujem sjesti i razgovarati’

TOLIĆ O REZULTATIMA IZBORA 'U danima koji slijede s Petrovom očekujem sjesti i razgovarati'

Rezultat je ispod očekivanja. Očekivao sam ne samo drugi krug, nego i znatno bolji rezultat koji bi mi u drugom krugu omogućio veći kapacitet za aktivnu političku utakmicu s aktualnim županom Nikolom Dobroslavićem. No, birači su rekli svoje – rekao je nezavisni kandidat za župana dubrovačko-neretvanskog Roko Tolić koji je prema posljednjim podatcima DIP-a osvojio 11.172, odnosno 19,41 posto glasova na nedjeljnim izborima, a na temelju 92,15 posto obrađenih biračkih mjesta.

Sukladno objavljenim rezultatima nije uspio ući u drugi krug u kojem će se sučeliti Dobroslavić i Mostov Božo Petrov.

– Čestitam gospodinu Božu Petrovu. On je jedan od kandidata koji komunicira potrebu za promjenom i ja mu želim sav uspjeh. Programi i poruke koje smo komunicirali prema biračima su vrlo bliski. U danima koji slijede očekujem da ćemo sjesti i razgovarati. Moja želja je sasvim iskrena. Uostalom, i prije konačnih rezultata svi oni koji su zagovarali promjene obećali au podršku kandidatu koji ide u drugi krug – poručio je.

Rezultati u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, objasnio je, posljedica su izvrsne organizacije i podrške koju HDZ ima, što, tumači, nije novina.

– To je ono što smo svi očekivali. Ipak, samo središte Dubrovnik bilježi drugačija i progresivnija stremljenja, no ako govorim o sebi na zapadu županije sam očekivao bolji rezultat, kao na Korčuli gdje je SDP ostvario veličanstven uspjeh sa svojim načelnicima i gradonačelnicom. U Pločama sam imao jedan sasvim solidan rezultat, ali uzvodno od Neretve se pokazala kao čvrsta baza Mosta. To je ono što je gospodina Petrova s pravom lansiralo u drugi krug.

Je li ovim završava njegov politički angažman, odgovorio je:

– Bio sam vrlo iskren od samog početka. Nisam kalkulirao s ulaskom u Županijsku skupštinu. Imao sam ambiciju postati dubrovačko-neretvanskim županom. To mi ovaj put nije uspjelo. S obzirom na činjenicu da iduće tri godine nema ma baš nikakvih izbora u RH, onda je to zasigurno razdoblje u kojemu će se o politici vrlo malo čuti od mene – zaključio je.

Izbori 2021.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist