Hrvatska

‘TO JE BIO POKUŠAJ TRI TEŠKA UBOJSTVA’ Policija objavila snimku napada Bezuka na zgradu Vlade

U Ravnateljstvu policije glavni ravnatelj policije Nikola Milina te županijski državni odvjetnik iz ŽDO Zagreba Jurica Ilić na konferencijie za medije govorili su o istrazi napada na zgradu Vlade u kojem je ranjen policajac. Na konferenciji je puštena snimka napada 22-godišnjeg Danijela Bezuka na zgradu Vlade. Napadač na zgradu Vlade nakon bijega s Markova trga počinio je samoubojstvo na zagrebačkom Jabukovcu.

Utvrđeno je da se radi o pokušaju tri teška ubojstva policajaca, rekao je na početku Milina. Izrazio je sućut obitelji napadača. “Sve što je prikupljeno pokazuje na to koliko pitanje i radikalizacije može utjecati na različita ponašanja i dovesti do najtežih posljedica”, rekao je.

-Možemo potvrditi da ima elementata koji ukazuju na počinjenje djela s terorističkim modalitetom. To jasno pokazuje i ovo što je prezentirano. Nastavljamo s mjerama i radnjama kako bi rasvijetile sve okolnosti. Povezano s ovim događajem i danas smo jednu osobu priveli na području PU sisačko-moslavačke koju možemo dovesti i u vezu s događajem s elemenitima terorizana Trgu svetog Marka – kazao je Milina.

Naglasio je da je i dalje prisutan problem toga što građani imaju ilegalno oružje, piše RTL.

-Iza ovog događaja je bilo raznih prijetnji i ugrožavajućeg ponašanja. Tražio sam da policija poduzima sve preventivne mjere kako bi to prevenirali i zaštitili sve građane RH kao i državne dužnosnike – kazao je.

Ilić je kazao da je počinitelj nakon napada počinio samoubojstvo pa nema njegova kaznenog progona. “Postoje elementi koji upućuju na teroristički nalin izvršenje djela”, kazao je Ilić.

-Bilo je puno spekulacije o osiguranju štićenih objekata. Podigli smo mjere osiguranja na Trgu svetog Marka. Bile su spekulacije o neodgovarajućem sustavu. No, iz reakcija policajaca koji su odbili napad počinitelja jasno se vidi da sustav koji je bio dotad je bio funkcionalan. Još jednom pohvaljujem reakciju policajaca. Vidi se ugroza tri policajca, ali i drugih osoba i u zgradi Vlade RH – rekao je.

-Napadač je već ispucao određenu količinu streljiva i imao je reakciju nakon, vratio se bočno i išao je zamijeniti okvir i ispalio dodatano streljivo. No, nakon reakcije policajca napadač je odbijen u daljnjem napadu – kazao je Milina.

Milina je kazao da je policija dosta detaljno utvrdila njegovu trasu kretanja.

Pročitajte još

VLADA DONIJELA UREDBU Od sutra jeftinije gorivo!

Dulist

Glas poduzetnika upozorava na ozbiljne posljedice uvođenja ‘poreza na extra profit’

Dulist

BESPLATNA ZA GRAĐANE Uz pomoć euroHR aplikacije lako preračunajte kune u eure

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija