Aktualno

TKO KRŠI UGOVORE? Sedmorki na sedam dana ukinuta javna površina!

spica grad 25

Grad Dubrovnik otkazao je sedam ugovora o zakupu javnih površina na razdoblje od sedam dana i to tri ugostiteljskim objektima. Odluka je to gradonačelnika Mata Frankovića zbog kršenja ugovora o zakupu javnih površina. Uz tri otkaza koja se odnose na ugostiteljske objekte, preostala četiri odnose na protupravno postavljanje reklamnih panoa i prodaju karata na javnim površinama.

-Otkazi ugovora izjavljeni su ugostiteljskom obrtu Sebastian za istoimeni objekt na Prijekome, društvu Stabulum d.o.o. za objekt „Lajk“, također na Prijekome te ugostiteljskom obrtu „The Best“ za pizzeriju „Gajeta“ u Žudioskoj ulici. Sankcionirani zakupci postavili su više stolova i stolica na javnu površinu nego što je ugovorom dozvoljeno, odnosno proširili su zakupljene javne površine i tako smanjili  slobodan pješački prolaz dijelom ulice. Time su počinili prekršaje iz članka 36. Odluke o zakupu javnih površina Grada Dubrovnika. Za postavljanje info pulta za reklamiranje i prodaju karata na javnoj površini, bez potrebnog rješenja nadležnog upravnog odjela, otkazi ugovora uručeni su i obrtu „Tirena“, kao i tvrtkama „Klik holidays d.o.o.“, „Silva j.d.o.o.“ te „Mala Mara d.o.o.“ – navode iz Grada Dubrovnika.

U priopćenju stoji kako su zakupci dužni prestati se koristiti javnim površinama koje su predmet ugovora o zakupu i ukloniti sve stolove i stolice s javne površine. Ponovno zaključenje ugovora mogu zatražiti nakon otklanjanja okolnosti koje su dovele do otkaza ugovora, ali ne prije protoka roka od sedam dana.

Sukladno najavama gradonačelnika Frankovića, koje je ponovio i na pripremnom sastanku s ugostiteljima u ožujku, komunalno redarstvo će osim nadzora razine buke provoditi pojačan nadzor korištenja javnih površina i pridržavanja zakupaca ugovora o zakupu javne površine.

Pročitajte još

Svjetski je dan darivatelja krvi!

Dulist

‘ZAŠTO DOPUŠTAJU DA UNIŠTAVAJU KAMEN’ Gradske ulične igre započele vožnjom karića

Dulist

Napad poskoka u Konavlima! Imamo li dovoljno doza protuotrova?

Andrea Falkoni Račić