Politika

TKO JE U UTRCI ZA SABOR? Mato Franković ‘izgurao’ Sanju Puticu

TKO JE U UTRCI ZA SABOR? Mato Franković 'izgurao' Sanju Puticu

Hrvatska demokratska zajednica konačno je ‘izbrusila’ izborne liste na nadolazeće prijevremene parlamentarne izbore.

Iako nisu još predane Državnom izbornom povjerenstvu, u medije su iscurili neslužbeni detalji, pa tako i lista za našu, X. izbornu jedinicu čiji je nositelj Damir Krstičević.

S krajnjeg juga Hrvatske na listi su tri imena. Očekivano tu je šef županijskog HDZ-a Branko Bačić, čije se ime našlo na visokom trećem mjestu, dok je sedmu poziciju osigurao šef gradskog HDZ-a i predsjednik dubrovačkog Gradskog vijeća Mato Franković. Tu su i dvije dame. Marija Vučković na devetoj je poziciji, dok je bivša saborska zastupnica Sanja Putica zauzela tek dvanaesto mjesto . Ovdje spomenimo kako je Putica na prošlim izborima kada je na čelu stranke bio Tomislav Karamarko bolje kotirala zauzevši tada 7. mjesto, koje je u novoj konstelaciji snaga pripalo Matu Frankoviću.

U utrci za saborsku fotelju i na ovom će se izborima naći Maro Kristić na listi Mosta gdje je ‘pao’ za jednu poziciju, s trećeg na četvrto mjesto, a već ranije je poznato kako su se na listi Narodne koalicije iz Dubrovačko-neretvanske županije našli Davor Penić (SDP), Stipo Gabrić Jambo (HSS), Olga Muratti (HSU) i Ljubica Brailo (SDP).

Pročitajte još

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist