Hrvatska

TKO JE TU LUD? Imunološki zavod pošao u stečaj

TKO JE TU LUD? Imunološki zavod pošao u stečaj

Dvije stotine zaposlenika Imunološkog zavoda danas je dobilo otkaz nakon što je jučer upravljanje Imunološkim zavodom preuzela stečajna upraviteljica Branka Malbašić.

Inače, ta tvrtka od strateškog interesa za Hrvatsku – likvidna, solventna i bez poreznog duga – završila je u stečaju, čime je upitna proizvodnja cjepiva. Sindikati krivce vide u Vladi, ali i direktoru koji je proglasio stečaj – pa ga je pokušao poništiti, donosi HRT.

Predsjednik Sindikata energetike, kemije i nemetala Ivan Tomac izjavio je za Hrvatski radio da se država prema Imunološkom zavodu ponaša krajnje neodgovorno, jer je za program restrukturiranja trebala osigurati 75 milijuna kuna. ‘To je nečuveno, radi se o velikoj šteti za građane koji će koristiti skuplje proizvode eventualno – lošije kvalitete’, dodao je.

Stečajna upraviteljica Branka Malbašić podsjetila je da je Trgovački sud još 20. prosinca donio rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad Imunološkim zavodom te dodala da se poduzimaju sve zakonom propisane mjere. Naglasila je da je žalba na odluku o stečaju podnesena te da će o njoj odlučivati Visoki trgovački sud.

Ispitno ročište zakazano je za 13. veljače, a istog dana održat će se i izvještajno ročište.

Direktor Davor Gajnik je bez komentara.

Prilog javne televizije na ovu temu možete pogledati OVDJE

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist