Grad

Tim ‘Aktivne Hrvatske’ kod gradonačelnika, najavili i program u Dubrovniku za lipanj

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primili su u četvrtak ambasadore sportsko-edukativnog projekta ‘Aktivna Hrvatska’ osmišljenog s ciljem promicanja kulture zdravog i produktivnog života.

U ovoj je prigodi tim Aktivne Hrvatske koji čine Darija Mikulandra Žanetić, Lukrecija Dragić, Toni Dabinović i David Bublić prvotno iznio podatke o trenutnom stanju tjelesnih aktivnosti mlađe populacije u Republici Hrvatskoj. Također, predstavljen je i način organiziranja ovogodišnjeg programa u Dubrovniku koji će se održati u lipnju 2022. godine na tvrđavi Sv. Ivana, a koji će osim vježbanja uključiti i edukaciju djece popraćenu predavanjima i radionicama stručnjaka.

Franković je iskazao iznimno zadovoljstvo zbog nastavka provođenja projekta koje podržavaju brojne hrvatske institucije i profesionalni sportaši.

-Jako mi je drago što će se i ove godine ovaj uistinu prepoznat sportsko-edukativni projekt ponovno realizirati i u Dubrovniku. Grad Dubrovnik pozdravlja i podupire sve ideje koje mogu doprinijeti da se građane, a posebice one najmlađe potakne da budu više sportski aktivni i promjene razinu svijesti, jer sport nas izgrađuje, socijalizira i potiče nas da živimo zdravo i kvalitetno – kazao je u ovoj prigodi gradonačelnik.

Tim Aktivne Hrvatske uručio je zahvalnicu gradonačelniku za potporu i partnerstvo Grada Dubrovnika u provođenju projekta orijentiranog prema svim generacijama, s naglaskom na veći angažman odnosno doprinos  usmjeren prema  fizičkom i mentalnom zdravlju svakog pojedinca.

Pokrenuta 2012. godine, sportska manifestacija ‘Aktivna Hrvatska’ čiji je glavni stručni partner Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republika Hrvatske, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. U posljednjih devet godina više od 40 tisuća građana sudjelovalo je na brojnim zajedničkim treninzima, predavanjima stručnjaka i radionicama usmjerenih na osvješćivanja važnosti brige za vlastito zdravlje kao i promocije kulture redovite/svakodnevne  tjelovježbe. Važno je za spomenuti kako se i tijekom epidemije COVID-19, projekt nastavio kontinuirano provoditi diljem Hrvatske, a sve u skladu s epidemiološkim mjerama.

Pročitajte još

UOČI FESTE I DANA GRADA Položeni vijenci i zapaljene svijeće na Boninovu

Dulist

NE ZABORAVITE Za Festu sv. Vlaha besplatan prijevoz Libertasom

Dulist

Stigla nam je Kandelora!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija