Grad

Tim ‘Aktivne Hrvatske’ kod gradonačelnika, najavili i program u Dubrovniku za lipanj

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primili su u četvrtak ambasadore sportsko-edukativnog projekta ‘Aktivna Hrvatska’ osmišljenog s ciljem promicanja kulture zdravog i produktivnog života.

U ovoj je prigodi tim Aktivne Hrvatske koji čine Darija Mikulandra Žanetić, Lukrecija Dragić, Toni Dabinović i David Bublić prvotno iznio podatke o trenutnom stanju tjelesnih aktivnosti mlađe populacije u Republici Hrvatskoj. Također, predstavljen je i način organiziranja ovogodišnjeg programa u Dubrovniku koji će se održati u lipnju 2022. godine na tvrđavi Sv. Ivana, a koji će osim vježbanja uključiti i edukaciju djece popraćenu predavanjima i radionicama stručnjaka.

Franković je iskazao iznimno zadovoljstvo zbog nastavka provođenja projekta koje podržavaju brojne hrvatske institucije i profesionalni sportaši.

-Jako mi je drago što će se i ove godine ovaj uistinu prepoznat sportsko-edukativni projekt ponovno realizirati i u Dubrovniku. Grad Dubrovnik pozdravlja i podupire sve ideje koje mogu doprinijeti da se građane, a posebice one najmlađe potakne da budu više sportski aktivni i promjene razinu svijesti, jer sport nas izgrađuje, socijalizira i potiče nas da živimo zdravo i kvalitetno – kazao je u ovoj prigodi gradonačelnik.

Tim Aktivne Hrvatske uručio je zahvalnicu gradonačelniku za potporu i partnerstvo Grada Dubrovnika u provođenju projekta orijentiranog prema svim generacijama, s naglaskom na veći angažman odnosno doprinos  usmjeren prema  fizičkom i mentalnom zdravlju svakog pojedinca.

Pokrenuta 2012. godine, sportska manifestacija ‘Aktivna Hrvatska’ čiji je glavni stručni partner Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republika Hrvatske, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. U posljednjih devet godina više od 40 tisuća građana sudjelovalo je na brojnim zajedničkim treninzima, predavanjima stručnjaka i radionicama usmjerenih na osvješćivanja važnosti brige za vlastito zdravlje kao i promocije kulture redovite/svakodnevne  tjelovježbe. Važno je za spomenuti kako se i tijekom epidemije COVID-19, projekt nastavio kontinuirano provoditi diljem Hrvatske, a sve u skladu s epidemiološkim mjerama.

Pročitajte još

NOVA BESPOVRATNA SREDSTVA ZA RAZVOJ ELAFITA Lopudu energetski učinkovita rasvjeta

Dulist

Nova direktorica Austrijskog kulturnog foruma Stephanie Karner na prijemu u Gradskoj upravi i županiji

Dulist

Grad isplatio subvencije za podstanarstvo za 215 korisnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija