DuList IN

The Flamenco Thief večeras u klubu Orlando!

The Flamenco Thief u klubu Orlando

Craig Sutton poznatiji kao The Flamenco Thief je engleski instrumentalist koji spaja gitaristički stil sviranja prstima i udaraljkaške tehnike. Koncert u organizaciji Art radionice Lazareti i Audiovizualnog centra Dubrovnik održat će se večeras, 11. svibnja od 21 sati u udruzi mladih Orlando, koja je ujedno partner ovog događanja.

U njegovoj glazbi spaja se klasično-suvremeni mediteranski zvuka s južnoameričkim ritmovima, a uključuje španjolsku akustiku, latino, rumbu i bossa novu uz hip-hop i elektroniku. Karijera mu je duga 14 godina, uz četiri albuma i brojne turneje po Europi, Aziji i Južnoj Americi. Etablirao se kao cijenjeni umjetnik unutar nezavisne glazbene scene. Craigova filozofija eksperimentiranja i isprobavanja novih stvari vidljiva je na albumima koji su ujedno progresivno putovanje, od predstavljanja sirovog muziciranja do punih instrumentalnih dionica.

Svirao je na velikim događanjima i festivalima, uključujući Glastonbury i Fusion Festival. Posjetio je Berlin, München, Prag, Sofiju, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Buenos Aires, Montevideo, Tokio, Kyoto i Osaku među ostalim gradovima – a ovo je prvi puta da ga može čuti i dubrovačka publika!

Ovaj koncert je ostvaren u sklopu programa Art radionice Lazareti/Platforme za Lazarete u suradnji s udrugom Audiovizualni centar Dubrovnik, kao i uz potporu godišnjih programa Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

The Flamenco Thief u klubu OrlandoFoto: Audiovizualni centar Dubrovnik

Pročitajte još

(FOTO) SLANO FILM DAYS Večaras finale s ‘Palim lišćem’

Dulist

Znate li što je K-dog? Možete ga probati u Lazaretima!

Dulist

[FOTO] Ana Rucner s Dubrovčanima pozdravila izlazak prvog ljetnog sunca!

Dulist