Crna kronika

TEŠKO UBOJSTVO Ispitan osumnjičeni D. Z., određen mu je istražni zatvor

Privodjenje DZ Ubojstvo Oca 1

Županijski državni odvjetnik u Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku je, zajedno s policijskim službenicima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, proveo očevid na mjestu događaja u obiteljskoj kući u Dubrovniku povodom dojave da je počinjeno kazneno djelo ubojstva.

Podsjetimo, četrdesetogodišnji D.Z. priveden je ove subote pred suca istrage zbog teškog ubojstva svog slabo pokretnog 83-godišnjeg oca. Strašan čin dogodio se 7. travnja, u poslijepodnevnim satima, u obiteljskoj kući na predjelu Kantafiga u Dubrovniku, s više hitaca u vrat i glavu iz vatrenog oružja usmrtio svog oca, događaj sam prijavio policiji i nakon njega pješke naupstio obiteljsku kuću.

Pronađen je u blizini, dok je vatreno oružje s kojim je počinjeno ubojstvo pronađeno ispred obiteljske kuće.

Dežurni županijski državni odvjetnik je 8. travnja 2023., po primitku kaznene prijave policijske uprave, proveo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1983.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva iz čl. 111. st. 1. t. 2. Kaznenog zakona.

Sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv 40-godišnjeg osumnjičenika iz zakonskog osnova u čl. 123. st. 1. t. 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku, jer osobite okolnosti upućuju na opasnost da bi mogao ponoviti ili počiniti slično kazneno djelo te postoji opravdana bojazan da bi puštanjem na slobodu mogao pobjeći, navode u priopćenju DORH-a.

Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku prihvatio je navedeni prijedlog i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor.

Pročitajte još

OKOLNOSTI TEŠKE NESREĆE Motociklist (31) pretjecao vozilo i autobus te udario u taksi iz suprotnog smjera

Dulist

TEŠKA PROMETNA IZNAD GRADA Poginuo 31-godišnji vozač motocikla, Čeh operiran

Dulist

Velika tragedija u obitelji Nicole Artukovich: ‘Hvala ti što si bila moja nećakinja 16 godina, srce mi se slomilo’

Dulist