DuList IN

Tereza Kesovija: ‘Božić slavim uvijek skromno, u krugu obitelji’

Tereza Kesovija

Glazbena diva Tereza Kesovija za RTL.hr je govorila o najljepšem danu u godini – Božiću.

-Božić prije 80 godina i danas kod mene se na isti način slavi. Od djetinjstva je taj dan rezerviran isključivo za obitelj. Svake godine! Uvijek. Tada je to bilo skromno, bez puno poklona, dobili bismo po jednu mandarinu ili komadić orahnjače. Nije bilo novca pa se nije moglo nešto bolje niti pokloniti – priča Kesovija. Ubrzo su došla i neka bolja vremena, no bolja financijska situacija nije bila razlog da se tradicija zaboravi. Božić je i dalje slavila skromno i ono najbitnije – uvijek u krugu obitelji.

-Kasnije, kada je bilo više mogućnosti i dalje je bilo isto. Niti jedan Božić nisam provela izvan svog obiteljskog doma. Nikada. Iako sam puno dana u godini provela van granica naše zemlje, Božić i Badnjak se uvijek slavio u krugu obitelji i dvoje/troje najbližih prijatelja – priznaje pjevačica. Zanimalo nas je, naravno, i kako će proslaviti ovaj Božić, ali i što će se ove godine naći ispod bora?

-I ove godine će, naravno, biti isto. Nikakav raskoš, nikakvo ludilo… Pokloni će biti praktični. Ne kupuju se za Božić automobili ili motocikli… Takvi pokloni na taj dan su za mene glupost. Božić je dan kada su ljudi sretni oko stola, a ono što se na njemu nalazi je manje bitno. Jedini što je bitno su zadovoljstvo, sreća… – kaže Kesovija i dodaje kako je prava maherica kada je riječ o kuhanju, a njezin božićni specijalitet je, naravno, bakalar.

-Badnjak je poznat i po mom bakalaru. Volim ga čak i pokloniti onima koji ga ne znaju na dobar način pripremiti. Spremam ga na starinski način, baš onako kako me majka učila kada sam bila mala – rekla nam je Tereza.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović