Aktualno

‘TEKST NA ŠEST JEZIKA’ Evo kako se misli ukrasiti zaštitna skela oko Orlandovog stupa

U srijedu je oko Orlandovog stupa započelo postavljanje zaštitne skele za potrebe monitoringa, odnosno promatranja koji će trajati dvije godine, o čemu smo već prije pisali.

Reakcije građana svode se na pitanje: ‘Zašto se s ograđivanjem nije počelo iza Feste sv. Vlaha? Nije baš u redu da ga vjernici koji dohodu, ne vide’. Ljudi se čude, a iz Grada Dubrovnika stiže iznenađenje. Naime, kako ističu, budući da je odlukom Gradskog vijeća 2019. godina proglašena Orlandovom godinom zaštitna skela ukrasit će se za ovu prigodu posebno dizajniranim printom na kojem će se naći i – tekst na šest jezika.

Dodajmo kako će proces monitoringa trajati dvije godine, a rezultati istog Restauratorskom zavodu, Zavodu za obnovu Dubrovnika i Gradu Dubrovniku pružit će potpune i cjelovite odgovore o strukturnim i drugim oštećenjima te će biti podloga načinima obnove koja će uslijediti, također naglašavaju iz Gradske uprave.

 

Pročitajte još

GRAD SE ‘ISPRSIO’ Gotovo milijun i pol kuna za Graša i osam koncerata

Dulist

Tomislav Bačić novi predsjednik Strukovne grupe građevinara

Dulist

Gabrijela Žalac proslavila rođendan novcima iz EU, potrošila skoro 24 tisuće kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija