Aktualno

FOTO Postavlja se zaštitna skela oko Orlandovog stupa

Na Orlandovom stupu ove se srijede započelo s postavljanjem skele. Tim tragom pitali smo Zavod za obnovu Dubrovnika o detaljima radova koje smo jutros zatekli na ‘Orlandu’.

-Tijekom 600 godišnjeg postojanja Orlandov stup doživio je mnoge nedaće i popravke; od pada 1852. do značajnih restauratorskih intervencija 1878., 1950. i 1951. i zadnju 2003.-2007. Stup je u jako lošem stanju sa znatnim strukturnim pukotinama. Na zahtjev Ministarstva kulture RH, Zavod je predao svu dokumentaciju vezano za obnovu Orlandovog stupa Hrvatskom restauratorskom zavodu. Zavod za obnovu je krajem 2018. ugovorio postavu zaštitne skele oko Orlandovog stupa te će ista biti postavljena 2 godine, za vrijeme trajanja monitoringa kojeg će vršiti Hrvatski restauratorski zavod – odgovorili su nam iz Zavoda za obnovu Dubrovnika.

Planirana je vrijednost radova je 20 tisuća kuna.

Podsjetimo, Orlandov stup 2019. je u središtu pažnje s obzirom da je cijela godina proglašena ‘Orlandovom godinom’ te će se u sklopu toga upriličiti različiti kulturni programi.

Pročitajte još

Hrvatska pošta upozorila na novu prijevaru: ‘Nemojte odgovarati na takve poruke’

Dulist

Elektrojug javlja da se radovi na Vrbici odgađaju, sutra intervencija na Lopudu

Dulist

MIJENJA SE LOKACIJA ‘Torta party’ ipak u Studentskom domu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija