Grad

Tek 416 prvašića kreće u školu!

U ponedjeljak 8. rujna počinje nova školska godina. Velika je to prekretnica za 416 prvaša koji će ove godine na području grada Dubrovnika po prvi puta sjesti u školske klupe. Inače njihov broj manji je u odnosu na broj prvašića koji su prošle godine krenuli u školu. Naime, 2013. u dubrovačkim školama upisano je ukupno 440 prvaša.
U Osnovnoj školi Marina Getaldića u povijesnoj jezgri ove školske godine 2014./2015. u prvi razred upisano je ukupno 37 učenika u dva razredna odjeljenja, dok će ovu školu pohađati ukupno 315 učenika. Prošle 2013./2014. ta je škola upisala nešto više prvašića – njih 44, dok je na razini cijele škole bilo oko 340 učenika. Pretprošle 2012./2013. upisano je pak 33 prvaša također u dva razredna, dok je školu pohađalo ukupno 325 učenika. Podsjetimo, Osnovnu školu Marina Getaldića pohađaju djeca iz Zlatnog potoka, s područja oko Stare Bolnice, Pila do Kapelice i dijela Konala.

– Uvijek na razini cijele škole imamo između 95 i 100 djece koja žive unutar povijesne jezgre, tako da njihov broj više ne pada – rekla nam je ravnateljica Jadranka Dabrović.

No zato je porastao broj prvaša koji će ove godine pohađati Osnovnu školu Mokošica. Ove školske godine u toj je školi upisan 81 prvaš u tri razredna odjeljenja, dok će je ukupno pohađati 630 učenika. Ove godine tako je porastao i broj prvašića i ukupni broj učenika u Osnovnoj školi Mokošica jer je prošle 2013. upisano 76 prvaša u četiri odjeljenja, dok je ukupno u školi bilo 613 učenika.
U ovoj školskoj godini OŠ Ivana Gundulića upisat će ukupno 89 prvaša, područnu školu na Koločepu pohađat će tek jedan prvašić, a u Šipanskoj luci njih dvoje.

Tek jedan prvašić na Koločepu!

– Broj upisanih prvašića u matičnoj školi iznosi 89 učenika te škola ima četiri razredna odjela u prvom razredu matične škole, na Područnom odjelu Koločep u prvi razred je upisan jedan učenik (1 kombinirani odjel), te na Područnom odjelu Šipanska Luka 2 učenika u prvom razredu (1 kombinirani odjel), sveukupno broj upisanih učenika u prvom razredu je 102 u četiri redovna razredna odjela (matična Škola) i 2 kombinirana (Područni odjeli). Ove školske godine škola ima sveukupno 704 učenika – odgovorili su nam iz te škole. Prošle 2013. broj upisanih prvašića u matičnoj školi iznosio je 102 učenika te je OŠ Ivana Gundulića imala četiri razredna odjela u prvom razredu matične škole. U 2013. godini tu je školu pohađalo sveukupno 686 učenika. U 2012. godini broj upisanih prvašića u matičnoj školi iznosio je 82 učenika, te je škola imala četiri razredna odjela u prvom razredu matične škole, na Područnom odjelu Koločep u prvi razred je upisan jedan učenik – 1 odjel, odnosno sveukupno 83 učenika u četiri redovna razredna odjela (matična Škola) i 1 kombinirani (Područni odjel). U 2012. godini sveukupno je OŠ Ivana Gundulića pohađao 681 učenik.

Pad broja upisanih prvašića bilježi i Osnovna škola Marina Držića. U školske klupe ove godine tako će sjesti ukupno 64 prvaša u tri odjela, odnosno ukupno 511 učenika u redovnoj školi te 40 učenika u Školi s posebnim programom i 8 učenika u toj vrtićkoj grupi. U 2013./14. upisano je 79 prvaša u tri odjela, odnosno ukupno 522 učenika u redovnoj školi te 37 učenika u Školi s posebnim programom i 7 učenika u toj vrtićkoj grupi. U školskoj 2012./13. upisano je pak 80 prvašića također u tri odjela, odnosno ukupno 524 učenika u redovnoj školi te 37 učenika u Školi s posenim programom i 7 učenika u toj vrtićkoj grupi.

Osnovna škola Lapad ove je godina upisala 116 učenika u prvi razred, dok je prošle školske godine upisano njih 119.
– Ove školske godine po prvi put u Matičnoj školi imamo organiziranu nastavu za jedan prvi i jedan drugi razred stalno u jutarnjoj smjeni što je omogućilo i organizaciju produženog boravka u jutarnjoj smjeni. Zahvaljujući ovim činjenicama imamo 3 prva razreda u područnoj školi Montovjerna i tri razreda u matičnoj školi Lapad – istaknula je ravnateljica Mirjana Kaznačić.

U OŠ Antuna Masle u Orašcu ove godine upisano je 16 prvaša u tri odjeljenja, a školu će pohađati ukupno 115 učenika. Prošle 2013./2014. školu je pohađalo 20 prvaša i ukupno 111 učenika, a 2012./2013. upisano je 14 prvaša, dok je u toj školi bilo ukupno 105 učenika.

Pročitajte još

SVAKOG PONEDJELJKA ŠALJU PAKETE ZA VUKOVAR! Učiteljica Dora Fiorenini i profesor Jozo Serdarević u misiji za potrebite

Mia Njavro Banić

Položeni vijenci na spomen obilježljima, večeras ne propustite ‘Ljude od mora’

Dulist

Maturantice Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Mara Bezek i Laura Kursar donose nagrade s natjecanja Match Race!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija