Kultura

‘Tango the Night’ večeras u Dvoru! Nastupaju septet našeg Orkestra i Vid Veljak

vid veljak knezev dvor dso

Brass & Percussion septet Dubrovačkog simfonijskog orkestra u subotu, 20. svibnja priprema zanimljiv koncert pod nazivom ‘Tango the night’. Koncert će se održati u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

Ovaj program, za koji je aranžmane priredio Damir Butigan, bazira se na tango glazbi koja vuče korijene iz Argentine. Mada se program mahom bazira na glazbi Astora Piazzolle, tu su i djela koja nisu nužno u tango stilu, ali pripadaju argentinskom kulturnom naslijeđu pa tako slušamo ‘Pampeanu’ Alberta Ginastere.
Piazzollinim djelima sučeliti će se neka hrvatska tanga koja su nastala u prvoj polovici i sredinom 20. stoljeća prateći tadašnje suvremene trendove u svijetu, a bili su poznati kao šlageri, kao što je primjerice ‘Samo jednom se ljubi’ Iva Robića.

Vid Veljak cello Vedran Levi
Vid Veljak (Foto Vedran Levi)

Tako će se ove večeri sučeliti izvorna argentinska glazba s njezinom refleksijom na popularnu glazbu u tadašnjoj Hrvatskoj, a uz posebnog gosta, violončelista Vida Veljaka.

B&P Septet čine: Karmen Pervitić (glockenspiel i ksilofon), Džemal Cakić (truba i flugelhorn), Toni Kursar (rog), Martin Hrćan (rog), Damir Butigan (euphonium), Ivan Kušelj (truba i flugelhorn) i Alan Polzer (bubanjevi i udaraljke).

Pročitajte još

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovoljetna Art&Wine radionica

Dulist

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist