Aktualno

TAKSISTI VIJEĆNICIMA ‘Zašto pogodujete privatnom interesu pojedinaca?’

Taxi

Predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik Božo Miletić uputio je priopćenje za medije vezano za posljednju sjednicu Gradsko vijeća.

– U ime Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik obraćam se prije svega građanima Grada Dubrovnika, zatim vijećnicima Gradskog vijeća grada Dubrovnika, kao i svim nadležnim institucijama s kojima ćemo, očigledno jedino surađivati, a sve nakon sjednice Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, koja je održana dana 25. siječnja 2016. godine, te na čiji je dnevni red, po n-ti put, uvrštena točka dnevnog reda „Izmijene i dopune Odluke o autotaksi prijevozu Grada Dubrovnika“, sve po prijedlogu DDS-a, odnosno predsjednika istog, gosp. Pera Vićana.
Najprije se moram kronološki osvrnuti na zbivanja koja se tiču izmijena i nadopuna Odluke o autotaksi prijevozu, a koja su počela od 2010. godine kada je ista donesena.

Naime, nezakonita Odluka o autotaksi prijevozu (a svaka je nezakonita ako sadrži makar samo jednu točku koja je u suprotnosti s pozitivnim zakonskim propisima RH), donesena je u prošlom sazivu Gradskog vijeća, te je ista mijenjana i nadopunjavana te objavljivana u sljedećim Službenim glasnicima: 11/10., 3/11., 6/11., 2/12., 13/13., 5/14., 6/14., 10/14. i 9/15.

Upravo je Udruženje obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik, na čelu sa mnom kao predsjednikom bilo ono kojeje zvalo, sve vas gospodo gradski vijećnici te vam ukazivalo na nezakonite točke Odluke kao i na zakonito rješenje istih.
Ali obzirom kako je većina Vas doslovno postavljena na liste određenih političkih opcija, te kako o autotaksi prijevozu, kao i o zakonu o prijevozu u cestovnom prometu, znate isto koliko i ja znam o astrofizici, niste prihvaćali sugestije koje je dobronamjerno i konstruktivno predlagalo Udruženje obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik samnom kao predsjednikom, sve do novog saziva Gradskog vijeća, koje je na sjednici 30. lipnja 2015. godine dio Odluke uskladilo sa zakonima RH.
Na istoj sjednici, u skladu s Poslovnikom Gradskog vijeća donijeli ste odluku o osnivanju Povjerenstva za izradu nove, zakonite i cjelovite Odluke o autotaksi prijevozu u koje ste imenovali predstavnike političkih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika, predstavnika Upravnog odjela, predstavnika Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik kao što ste imenovali i predstavnika udruge građana koja nosi naziv „Udruženje autotaksi prijevoznika Dubrovnik“ zbog kako se do prve sjednice Povjerenstva mislilo, da su to predstavnici struke, kako bi se donijela nova Odluka o autotaksi prijevozu u skladu sa zakonima RH, na korist Građana i na ponos Grada.
Nekoliko dana prije sastanka Povjerenstva, Udruženje obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnika dostavilo je Gradskom vijeću nacrt odluke, koji smo kako smo na sjednici povjerenstva izjavili, radili preko šest mjeseci u dijalogu s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture. Na spomenutoj sjednici sam pokušao biti konstruktivan te sam iskazao iznimnu potrebu zakonitosti nove Odluke što sam potkrijepio i radnim nacrtom iste, za razliku od nadležnog Upravnog odjela koji je prepisao i predložio zakonom pobijane točke odluke.
Članak 31. Poslovnika Gradskog vijeća dopušta mogućnost imenovanja, u radna tijela, stručne osobe sa savjetodavnom ulogom.

Obzirom da nam je Ministarstvo pomorstva prometa i infrastrukture nakon predstavki predsjednika Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik, ukazalo na nezakonite točke Odluke, na temelju kojih smo izvršili izmijene i nadopune nezakonite odluke, koju je napominjem, isto ovo Gradsko vijeće prihvatilo i uskladilo s pozitivnim zakonskim propisima, smatramo kako je u spomenutom Povjerenstvu predsjednik Udruženja Obrtnika autotaksi prijevoznika više nego potreban, upravo iz razloga što ćemo ponovno imati neprovedivu Odluku koju ćemo morati rušiti zakonom propisanim metodama.

Isključivanjem predstavnika Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik iz rada Povjerenstva, i to nakon što su pročitali naš nacrt Odluke, te ako prihvatite samo jedno slovo iz iste, tada ste gospodo gradski vijećnici dvolični i licemjerni jer nas isključujete, a bez obzira što je gradonačelnik na sjednici Povjerenstva pohvalio nacrt Odluke koji je dostavilo Udruženje u odnosu na nacrt Upravnog odjela.

Ne vidimo razlog niti potrebu za isključivanjem predstavnika Udruženja ako želite da se uistinu napravi zakonita i provediva Odluka, ne smatramo opravdanim isključivati nikoga tko želi biti konstruktivan, a posebice ne smijete isključiti nekoga na kome će se provoditi Odluku o autotaksi prijevozu!

Na navode i prozivke gospodina Pera Vićana kako su predstavnici taksista nezakonito snimali sjednicu, zahtijevam od gospodina Vićana očitovanje o imenu i prezimenu osobe ili osoba koje su kako kaže nezakonito snimale sjednicu jer tim boljševičkim metodama znamo tko se i na koji način služi. Ako gospodin zna, imenom i prezimenom, tko ga je nezakonito snimao, postoje aparati pravne države koji mu nisu nepoznati, a kojima se može isti slučaj prijaviti.
Spomenuo bih i prvi sastanak povjerenstva, koji je vođen kao da ste došli na placu u Gruž i započeli cjenkanje s prodavačem koliko ćete određeni proizvod platiti.
Unatoč zahtjevima Udruženja kako odluka mora biti zakonita gospoda Vićan i Vlahušić su tražili da se sastanu predstavnici političkih stranaka bez prisustva predstavnika Udruženja, a sve „kako bi se dogovorili oko brojki“, kako je rekao gosp. Andro Vlahušić.

Gospodo vijećnici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, zašto ponovno podržavate ljude koji su sudjelovali u donošenju nezakonite Odluke iz 2010. godine te zašto ponavljate iste greške pogodujući privatnome interesu pojedinaca, koje danas DORH istražuje zbog zlouporabe položaja i ovlasti na prošlom natječaju za dodjelu Dozvola za obavljanje autotaksi prijevoza.

Napominjem Vam i želim da javnost zna, kako je svaki od nas dvije stotine autotaksi prijevoznika, za pet godina uplatio 44 000 kuna u proračun Grada Dubrovnika, što bi iznosilo skoro devet milijuna kuna.
Eto gospodo gradski vijećnici, koji samo klimate glavama bez da znate za što glasujete, čast izuzecima, znajte kolika se tužba sprema prema Gradu Dubrovniku i nemojte se usuditi s govornice Gradskog vijeća predbacivati taksistima bilo što, jer ste upravo vi odgovorni za nezakonite točke odluke i stoga preuzmite odgovornost! – istaknuo je u priopćenju Božo Miletić.

Pročitajte još

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist

[FOTO] OBILAZAK CESTE ZA BOSANKU Franković najavio: Uskoro sastanak s konzervatorima oko lijevog skretača!

Dulist

NA TRAGU GRADONAČELNIKOVIH OPTUŽBI Milijunski penali Zračnoj luci! Je li bilo i pljačke?