Sport

TAKO SE IGRA RUKOMET! Hrvati dominantni, poletni i energični, razbili Španjolce

hrvatski rukometni savez hrvatska spanjolska 3

Večerašnji susret između Hrvatske i Španjolske prvog kola skupine B Europskog prvenstva u Njemačkoj od početka je bio sjajan, naši reprezentativci pokazali su kako se igra i pobijedili s odličnih 39:29.

Španjolci se na početku nisu ni snašli, Hrvatska reprezentacija igrala je poletno i energično. Već tijekom prvog poluvremena Španjolska je čak dva puta zvala Timeout.

Uspjeli su se Španjolci dignuti u završnici prvog dijela, ali Hrvati su nastavili jako kroz drugo poluvrijeme. Odmah su počeli opako i poveli s 8 razlike u 34. minuti. Nastavili su s dominantnom igrom i ekspresnim odgovorima na napade Španjolaca. Hrvati su do 44. minute zabili čak 30 golova.

Predivno su večeras momci pokazali vještine, Goran Perkovac ih je očito fantastično pripremio. Španjolci su se dobro digli nakon prvog prepada, ali su ipak ostali nemoćni. Nadamo se nastavku ovakve igre do kraja prvenstva.

– Ponosan sam na igrače, odigrali su vrhunsku utakmicu. Ne znam kada je zadnji puta netko Španjolsku dobio deset razlike (…) Treba smiriti euforiju, ostvarili smo dva boda i idemo na idućeg protivnika koji je također zahtjevan – rekao je nakon utakmice izbornik Perkovac za RTL.

– Danas su Španjolci mogli igrati 8 na 6 i dalje im ne bi pomoglo. Ovo je bila umjetnost u rukometu. Još jednom kažem, imamo mi jako puno posla (…) Njihovi vratari inače nose Španjolsku, ali su šutevi bili predobri i oni nisu mogli ništa napraviti – naveo je Perkovac.

Računice i Klajići, koji po sedmi put prate hrvatsku reprezentaciju na Europsko prvenstvo, snimili su dio atmosfere s utakmice. Pogledajte:

MANNHEIM – SAP Arena.

SUCI Horacek V., Novotny J. (Češka)

HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 39:29 (18:14)

HRVATSKA: Mandić, Jelinić, Srna, Načinović, Cindrić, Martinović, Šoštarić; Ivić, Mihić, Glavaš, Šipić, Lučin, Mamić, Duvnjak, Karačić, Klarica

ŠPANJOLSKA: Pered de Vargas, A. Fernandez, D. Dujšebajev, Pecina, Casado, A. Dujšebajev, Abello; Hernandez, Migallon, Odriozola (D. Fernandez), Figueras (Serdio), Canellas, Gurri, Maqueda, Tarrafeta, Garciandia

Foto: Hrvatski rukometni savez

Pročitajte još

ORSAN SLAVI 90 GODINA POSTOJANJA Svečano obilježavanje večeras u kazalištu Marina Držića

Dulist

Mateo Jerković viceprvak HEP prvenstva Hrvatske

Dulist

PRVENSTVO HRVATSKE U TENISU Dubrovčanin Mateo Jerković u finalu parova do 16 godina

Dulist