DuList PROMO

TAKE IT SLOW Projekt interpretacijskog centra u Stonu

TAKE IT SLOW Projekt interpretacijskog centra u Stonu
Projekt TAKE IT SLOW strateški je bilateralni projekt Hrvatske i Italije osmišljen s ciljem upravljanja i promocije Jadrana kao zelene, pametne, održive, dostupne prekogranične turističke destinacije

 Knežev dvor u Stonu je osmišljen kao interpretacijski centar koji treba doprinijeti očuvanju, valorizaciji i promociji prirodne i kulturne baštine Stona i Pelješca


U sklopu projekta TAKE IT SLOW – Životni stil na Jadranu kao inspiracija za održivi razvoj kojeg Dubrovačko – neretvanska županija provodi kao vodeći partner u suradnji s još 12 partnera iz Hrvatske i Italije u sklopu Programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014. – 2020. potpisani su ugovori za građevinske radove u Kneževom dvoru u Stonu i stručno-tehnički nadzor.
Knežev dvor u Stonu je u sklopu kulturno-povijesne cjeline Stona zaštićeno kulturno dobro. Potpisivanju ugovora prethodila je izrada projektno – tehničke dokumentacije: konzervatorskog elaborata i glavnog projekta arhitekture za uspostavu interpretacijskog centra baštine temeljene na eno gastronomiji. Naime, Knežev dvor u Stonu je osmišljen kao interpretacijski centar koji treba doprinijeti očuvanju, valorizaciji i promociji prirodne i kulturne baštine Stona i Pelješca, posebno one vezane uz proizvodnju i posluživanje hrane i vina.
Kroz TAKE IT SLOW projekt odradit će se prva faza radova koja obuhvaća dio zgrade Kneževog dvora: multifunkcionalna dvorana u prizemlju s pripadajućim sanitarnim čvorom. Potpisana vrijednost ugovora za građevinske radove s izvođačem Posta d.o.o. je 381.060 EUR s PDV-om. Usluga stručno-tehničkog nadzora na navedenim radovima, izvođača Geoing d.o.o. je 8.137,50 EUR s PDV-om.
Projekt TAKE IT SLOW strateški je bilateralni projekt Hrvatske i Italije osmišljen s ciljem upravljanja i promocije Jadrana kao zelene, pametne, održive, dostupne prekogranične turističke destinacije. Fokus projekta je na  razvoju održivog i slow turizma u malim zajednicama na otocima, obali i unutrašnjosti uz Jadransko more bogatima materijalnom i nematerijalnom baštinom koje su očuvale autentični životni stil prilagođen svom prirodnom okruženju. Projekt provodi Dubrovačko-neretvanska županija uz tehničku podršku Regionalne agencije DUNEA.

TAKE IT SLOW Projekt interpretacijskog centra u Stonu
Sadržaj članka isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Pročitajte još

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist

Nije šala! Od danas u TuttoBene popust 40 posto na sve!

Dulist