Aktualno

‘TAJNI IZVIDI U TIJEKU’ DORH o tragediji u Platu još uvijek bez konkretnih odgovora

'TAJNI IZVIDI U TIJEKU' DORH o tragediji u Platu još uvijek bez konkretnih odgovora

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku izvršilo je očevid na mjestu nesreće u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu te njime rukovodilo. Osim toga, naložena je obdukcija mrtvih tijela stradalih zaposlenika hidroelektrane – rekao je ovog petka vršitelj dužnosti Općinskog odvjetnika u Dubrovniku Dominko Hladilo.

Dodao je kako je u tijeku provođenje izvida koje se koordinira sa službenicima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

-O tijeku izvida nije moguće govoriti jer se radi o tajnim izvidima. Nakon njih, cjelokupna će dokumentacija biti dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku na uvid – rekao je Hladilo te na novinarski upit odbio odgovoriti je li do sada dobio ijedno izvješće na uvid jer, kako je rekao ‘zakon ga veže tajnošću te da zbog tajnih izvida ne smije ništa reći’.

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević potvrdio je kako policija provodi opsežno kriminalističko istraživanje u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Dubrovniku te da imaju zajedničko koordinativno postupanje kao i sastanke te da nemaju nikakvih međusobnih problema u rješavanju ove tragedije.

Na novinarski upit o tome postoje li već neke prve informacije očevida koje bi se mogle znati, Pavličević je odgovorio samo da su istraživanje proveli stručnjaci Centra za kriminalističko istraživanje Ivan Vučetić i da će njihovo izvješće biti dostavljeno DORH-u. Na pitanje kada se mogu očekivati prvi konkretni rezultati, Pavličević je odgovorio kako je teško reći.

-Postupak vještačenja može biti dugotrajan, ali policija će biti na usluzi za bilo kakve aktivnosti i izvide ukoliko budu naloženi. Izvidi i kriminalističko istraživanje su dva različita pojma. Kriminalističko istraživanje je širi pojam. U sklopu toga razgovaramo sa svim osobama koje mogu dati bilo kakve informacije vezane uz ovaj događaj – rekao je načelnik Pavličević.

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović naglasio je kako su svi vatrogasci koji su sudjelovali na intervenciji požara Platu na raspolaganju Ministarstvu unutarnjih poslova u istražnom postupku.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist