Aktualno

Tadić: “Bošković je bio Srbin katolik!”

Tadić: "Bošković je bio Srbin katolik!"

Nadam se da me moji hrvatski prijatelji neće pogrešno razumjeti, ali Ruđer je bio Srbin katolik – kazao je u intervjuu za srpski Press predsjednik Srbije Boris Tadić.

Kao najveće Srbe svih vremena Tadić je također naveo i Nikolu Teslu (rođenog u ličkom selu Smiljanu), Dositeja Obradovića, Vuka Karadžića, Mihajla Pupina te Milutina MIlankovića (rođenog u slavonskom Dalju).

Glavni urednik Pressovog „Nedeljnika“ Veljko Lalić iskoristio je Tadićev posjet Visokim Dečanima i u manastirskoj tišini uradio intervju s predsjednikom Srbije, koji je objavljen na čak dvanaest stranica.

"Predsjednik se opustio uz bogougodni miris tamjana, u zaklonu od kamenica, i otvorio napaćenu državničku dušu za Đilasov nedeljnik, otkrivajući pravu istinu o 27. martu, knezu Pavlu, Srbinu Ruđeru Boškoviću, nepostojećim planovima za Kosovo, zašto je važno pronaći Dražin grob i ostalim ključnim pitanjima SAO Halucinacije, zemlje čiji je predsjednik.", stoji u tekstu internetskog portala e-novine.

Podsjetimo, mnogi srpski političari i znanstvenici već se godinama trude oteti Dubrovniku i Hrvatskoj ovog velikana svjetske slave. Ova izjava samo je jedna u nizu takvih pokušaja svojatanja i iskrivljavanja povijesnih činjenica.

Zanimljivije izjave iz intervjua možete pročitati na portalu e-novine.com.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist