Aktualno

SVJETSKO VINSKO NATJECANJE Zlatna medalja za Malvasiju dubrovačku Zoro

Vinarija Zoro je osvojila još jednu zlatnu medalju s izvrsnih 95 bodova za Malvasiju dubrovačku Zoro berba 2022., na Decanterovom natjecanju u Londonu.

Decanterova svjetska vinska nagrada je najveće i najutjecajnije ocjenjivanje vina koje se održava svake godine u Londonu, a ovakvo priznanje je zapravo velika stvar za Malvasiju dubrovačku kao perspektivnu i potentnu sortu. Također, ovo je do sada i najbolje ocjenjena Malvasija dubrovačka na ovom natjecanju.

Specifičnost ove malvasije je njena kompleksna aroma citrusa i svježeg ljetnog voća i uljasta struktura, te nevjerojatno uspješna kombinacija s osvježavajućom kiselošću, kako opisuju Decanterovi ocjenjivači.

Ove godine od 480 prijavljenih vina iz Hrvatske, čak 360 hrvatskih vina je dobilo što zlatne, srebrene i brončane medalje, a prema objavljenim rezultatima jučer, hrvatska vina osvojila su čak 25 zlatnih medalja.

Vinarija Zoro smještena je u Popovićima, a vinograd se nalazi u Konavoskom polju. Uzgojem grožđa, proizvodnjom i prodajom vina kao obiteljskom tradicijom vinarija se bavi još od polovice 19. stoljeća.

 

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist