Hrvatska

SVJETSKO VIJEĆE ZA PUTOVANJA I TURIZAM Hrvatska je sigurna za putovanja

SVJETSKO VIJEĆE ZA PUTOVANJA I TURIZAM Hrvatska je sigurna za putovanja

Hrvatska je dobila posebnu oznaku destinacije za sigurna putovanja Svjetskog vijeća za putovanja i turizma (WTTC), koja je kreirana u svibnju ove godine. Oznaka omogućuje identifikaciju destinacija i tvrtki širom svijeta koje su usvojile globalne standarde zdravstvene i higijenske zaštite, ističe se u priopćenju Ministarstva turizma, prenosi Večernji list.

-Kao popularna europska i mediteranska destinacija, trudimo se suočiti sa svim poteškoćama i osigurati stabilnost i sigurnost lokalnom stanovništvu i svim putnicima koji su nas odlučili posjetiti ove godine, unatoč trenutnim okolnostima. Da bi se omogućilo ‘novo normalno’, pripremili smo potrebne sigurnosne protokole i mjere kako bi boravak turista u našoj zemlji učinili što ugodnijim i kako bi zaštitili zdravlje svih turista – izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.
Uz Hrvatsku, u Europi su WTTC-ovu oznaku sigurnosti dobili još i Portugal, Španjolska, Slovenija, Bugarska, Crna Gora, Ukrajina i Turska, a u svijetu je posjeduju još 22 države te brojni gradovi i regije.

Pročitajte još

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist