Sport

SVJETSKO PRVENSTVO U PRAGU Hrvatska je peta na svijetu!

SVJETSKO PRVENSTVO U PRAGU Hrvatska je peta na svijetu!

Odličnom su igrom naši mladi reprezentativci okončali nastup na Svjetskom prvenstvu u Pragu, za igrače do 20 godina. Hrvatska je u utakmici za 5. mjesto pobijedila Španjolsku 12:8 (6:2, 2:2, 1:1, 3:3). Presudna je bila prva četvrtina u kojoj je ‘slomljena’ španjolska obrana i napravljena razlika koju više do kraja suparnici nisu znali i mogli nadoknaditi.

Odličnim napadačkim akcijama u kojima je bilo svega, od kontri, sjajne realizacije igrača više, te jednog peterca (strijelac Brubnjak), Hrvatska je ‘ispreskakala’ Španjolce potpuno ih šokiravši visokim vodstvom 6:1. Njihov inače ponajbolji pojedinac i seniorski reprezentativac iz Tokija, vratar Unai Aguirre bio je ‘na streljani’ i potpuno nemoćan.

U utakmicama dviju momčadi koje su ipak u kvalitativnom pogledu izjednačene, odvajanje na ovakvu razliku najčešće je nenadoknadivo. To se pokazalo i sada u Pragu. Do kraja utakmice, Hrvatska niti jednom više nije ispuštala razliku na manje od 4 pogotka. Točno onoliko s koliko je na koncu i utakmica privedena kraju.

U našim su redovima što se pogodaka tiče najbolji bili Marko Žuvela i Tin Brubnjak s po 3 gola. Marko Žuvela je proglašen i igračem utakmice.

Tekst/Foto: Hvs.hr

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist