Sport

SVJETSKO PRVENSTVO U JAPANU Luka Baković osvojio broncu u bacanju kugle

luka bakovic press

Hrvatski paraatletičar Luka Baković osvojio je brončanu medalju na Svjetskom paraatletskom prvenstvu u Japanu u bacanju kugle u kategoriji F64, objavljuje Dalmatinski portal.

Najveći je to uspjeh u karijeri 26-godišnjeg Splićanina koji je na prošlom SP-u u Parizu bio četvrti. Ovoga puta domogao se svoje prve medalje na svjetskim prvenstvima.

Baković je do zadnje serije vodio s hicem od 16,04 m, no u zadnjoj seriji su ga preskočili ‘zlatni’ Indijac Sachin Sarjerao Khilari s novim azijskim rekordom 16,30 m, te Kanađanin Greg Stewart koji je bacio kuglu 16,14 osvojivši srebro. U ovoj disciplini je nastupio i Erik Fabian Kaurin osvojivši devetu poziciju sa 14,11 metara. Do zadnje serije je držao treće mjesto, a na koncu je ostao bez medalje za 10 centimetara.

Sa 16 godina je bio europski i svjetski prvak u parataekwondou u kategoriji do 75 kg. Međutim, nakon što su ukinuli njegovu klasifikaciju prebacio se u atletiku, a do sada je najveći uspjeh ostvario na EP u poljskom Bydgoszczu 2021. godine osvojivši broncu u bacanju koplja.

Naime, ovo je druga medalja za hrvatsku paraatletiku u Japanu nakon što je Velimir Šandor osvojio srebro u bacanju diska u kategoriji F52. Na natjecanju će još nastupiti i Ivan Katanušić (F64, disk), Marin Županović (F54, koplje), te Ivana Purkić (F38, disk).

Foto: Press

Pročitajte još

KAKAV SPEKTAKL U PARIZU! Giovanni Cernogoraz i Barbara Matić nosili hrvatsku zastavu

Dulist

Ante Kolunđija u top 100 najboljih igrača tenisa u kolicima

Dulist

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist