Sport

SVJETSKO PRVENSTVO U JAPANU Luka Baković osvojio broncu u bacanju kugle

luka bakovic press

Hrvatski paraatletičar Luka Baković osvojio je brončanu medalju na Svjetskom paraatletskom prvenstvu u Japanu u bacanju kugle u kategoriji F64, objavljuje Dalmatinski portal.

Najveći je to uspjeh u karijeri 26-godišnjeg Splićanina koji je na prošlom SP-u u Parizu bio četvrti. Ovoga puta domogao se svoje prve medalje na svjetskim prvenstvima.

Baković je do zadnje serije vodio s hicem od 16,04 m, no u zadnjoj seriji su ga preskočili ‘zlatni’ Indijac Sachin Sarjerao Khilari s novim azijskim rekordom 16,30 m, te Kanađanin Greg Stewart koji je bacio kuglu 16,14 osvojivši srebro. U ovoj disciplini je nastupio i Erik Fabian Kaurin osvojivši devetu poziciju sa 14,11 metara. Do zadnje serije je držao treće mjesto, a na koncu je ostao bez medalje za 10 centimetara.

Sa 16 godina je bio europski i svjetski prvak u parataekwondou u kategoriji do 75 kg. Međutim, nakon što su ukinuli njegovu klasifikaciju prebacio se u atletiku, a do sada je najveći uspjeh ostvario na EP u poljskom Bydgoszczu 2021. godine osvojivši broncu u bacanju koplja.

Naime, ovo je druga medalja za hrvatsku paraatletiku u Japanu nakon što je Velimir Šandor osvojio srebro u bacanju diska u kategoriji F52. Na natjecanju će još nastupiti i Ivan Katanušić (F64, disk), Marin Županović (F54, koplje), te Ivana Purkić (F38, disk).

Foto: Press

Pročitajte još

Dubrovnik je spreman za EURO2024, gdje vi pratite utakmicu?

Dulist

Branimir Herceg novo Jugovo pojačanje, Rino Burić produžio ugovor

Dulist

Gradonačelnik čestitao Atletskom klubu Dubrovnik na osvajanju 14 medalja

Dulist