Aktualno

SVJETSKI DAN NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA Sa Žarkovice nas gleda njih preko tristo, dokad?

Na 4. travnja obilježava se Svjetski dan napuštenih životinja, kada se građane diljem svijeta poziva na suosjećanje i brigu, ali i da učine sve što mogu kako bi pomogli napuštenim životinjama.

Tema napuštenih životinja u gradu pod Srđem aktualna je već desetljećima. Oko priče o azilu za napuštene životinje novinari su već prolili puno tinte, a političari valjda toliko toga izobećavali da kad bi se svaka riječ pretvorila u kunu imali bismo negdje u okolici Dubrovnika moderan azil/hotel za kućne ljubimce s edukacijskim centrom i veterinarskom stanicom. Ali, naravno, ništa od toga.

Dok Dubrovčani, čini se, češće prednost daju čistokrvnim psima nego mješancima iz azila, gradske vlasti, i stare i nove, ne miču se s mrtve točke. Novi su na vlast stigli s puno pozitivnih misli, ali do danas te misli nisu prelivene u djelo. Traži se lokacija, kažu.

Skloništa za napuštene životinje nema, a još manje je vidljiva neka aktivna kampanja gradskih vlasti kojim bi podigli svijest sugrađana. Jer, ne treba se puno raspitivati. Na Žarkovici ćete naći male i velike pse, štence i seniore, mužjake i ženke, čupave i kratkodlake, zaigrane i trome.

Treba se samo zaputiti gore i naravno kući vratiti s prijateljem za cijeli život.

Pročitajte još

Gdje ćete navijati i jeste li se već opremili rekvizitima? Pošaljite nam navijačku atmosferu!

Dulist

Dođite u Studentski dom i navijajte za ‘Vatrene’!

Dulist

Napustila nas je profesorica Božena Berdović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija