Aktualno

SVJETSKI DAN NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA Sa Žarkovice nas gleda njih preko tristo, dokad?

SVJETSKI DAN NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA Sa Žarkovice nas gleda njih preko tristo, dokad?

Na 4. travnja obilježava se Svjetski dan napuštenih životinja, kada se građane diljem svijeta poziva na suosjećanje i brigu, ali i da učine sve što mogu kako bi pomogli napuštenim životinjama.

Tema napuštenih životinja u gradu pod Srđem aktualna je već desetljećima. Oko priče o azilu za napuštene životinje novinari su već prolili puno tinte, a političari valjda toliko toga izobećavali da kad bi se svaka riječ pretvorila u kunu imali bismo negdje u okolici Dubrovnika moderan azil/hotel za kućne ljubimce s edukacijskim centrom i veterinarskom stanicom. Ali, naravno, ništa od toga.

Dok Dubrovčani, čini se, češće prednost daju čistokrvnim psima nego mješancima iz azila, gradske vlasti, i stare i nove, ne miču se s mrtve točke. Novi su na vlast stigli s puno pozitivnih misli, ali do danas te misli nisu prelivene u djelo. Traži se lokacija, kažu.

Skloništa za napuštene životinje nema, a još manje je vidljiva neka aktivna kampanja gradskih vlasti kojim bi podigli svijest sugrađana. Jer, ne treba se puno raspitivati. Na Žarkovici ćete naći male i velike pse, štence i seniore, mužjake i ženke, čupave i kratkodlake, zaigrane i trome.

Treba se samo zaputiti gore i naravno kući vratiti s prijateljem za cijeli život.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist