Aktualno

SVJETSKI DAN MLADIH U Lisabonu i mladi iz Dubrovačke biskupije

shkm15 37

Svjetski dan mladih obilježava se od 1. do 6. kolovoza u Lisabonu u Portugalu. Na susretu će sudjelovati više stotina tisuća mladih iz cijelog svijeta, a među njima i mladi s područja Dubrovačke biskupije.

-Moto ovogodišnjeg Svjetskog dana mladih je „Marija ustane i žurno ode!“, biblijski citat koji govori o pohođenju, a preuzet je iz Evanđelja po Luki, kada Marija odlazi u posjet svojoj rođakinji Elizabeti nakon što je anđeo navijestio Blaženoj Djevici Majci da će biti majka Sina Božjega – rekli su iz Dubrovačke biskupije.

Papa će također sudjelovati na djelovima susreta.

-Papa bi u Portugal trebao stići 2. kolovoza. U četvrtak 3. kolovoza bi sudjelovao na ceremoniji otvorenja Svjetskog dana mladih u parku Edwarda VII. u Lisabonu, a u petak 4. kolovoza predvodio bi križni put s mladima na istom mjestu. U subotu 5. kolovoza papa će posjetiti svetište Gospe Fatimske i tamo moliti s mladim bolesnicima, a navečer u 20 sati i 45 minuta bit će bdijenje s mladima u parku Tejo u Lisabonu. Završnu misu za Svjetski dan mladih papa će ponovno slaviti u parku Tejo u nedjelju 6. kolovoza s početkom u 9 sati. Između ovih glavnih većih susreta planirani su i drugi – naveli su iz Dubrovačke biskupije plan Papinog sudjelovanja.

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist