Aktualno

‘ADIO, DOBRI NAŠ GOGO’ Napustio nas je dubrovački branitelj i bivši gradski vijećnik Gordan Špero

Napustio nas je dubrovački branitelj, bivši gradski vijećnik i istaknuti član HDZ-a Gordan Špero. Tužnu vijest podijelio je s dubrovačkom javnosti i gradonačelnik Mato Franković.

-Danas nas je napustio Gordan Špero gradski vijećnik prošlog saziva Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, član Gradskog kotara Grad, dugogodišnji predsjednik HDZ-ovog temeljnog ogranka Grad, branitelj i sportaš. I u teškim trenucima bolesti nije se bojao, jasno je govorio: Borit ću se. Na žalost svoju posljednju ovozemaljsku bitku je izgubio. Adio, dobri naš Gogo! Hvala ti na svemu što si napravio za Naš Grad, nek te čuva sveti Vlaho – oprostio se od svog stranačkog kolege gradonačelnik.

Špero je bio dubrovački je branitelj i zapovjednik jednog od PZO vodova koji su 6. prosinca 1991. godine, iz oružja koje su imali, pucali po Srđu i tako pomogli promijeniti tijek bitke za Dubrovnik. Smatrao je kako pripada zaista malobrojnima koji su toga dana mogli borbeno djelovati i time obranili grad, a što je izjavio u razgovoru za DuList sad već daleke 2011. godine. Završio je Gimnaziju Dubrovnik, radio u Trgovačkom poduzeću Dubrovkinja, a dvije godine bio je i privatni poduzetnik. Od 1998. godine bio je umirovljeni HRVI.

Redakcija DuLista izražava sućut obitelji i prijateljima.

Pročitajte još

[VIDEO/FOTO] Duo Hojsak & Novosel i Dubrovački simfonijski orkestar ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

ZANIMLJIV PRIZOR U GRUŠKOJ LUCI Kruzer pozdravio grad

Dulist

[FOTO] ‘ZAGOVARAO JE UMJETNOST SRCA’ Izložba Mersada Berbera ‘U čast Dubrovniku’ otvorena u Lazaretima

Maria Prkut