Aktualno

SVJETSKI DAN ALZHEIMERA Dubrovački DUSAB poziva na javnu tribinu

SVJETSKI DAN ALZHEIMERA Dubrovački DUSAB poziva na javnu tribinu

Povodom obilježavanja Svjetskog dana Alzheimerove bolesti u utorak, 26. rujna u 10 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II. održat će se javna tribina u organizaciji Dubrovačke udruge skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija (DUSAB) i Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije.

Tema ovogodišnje tribine je ‘Otvaranje dnevnog boravka za osobe sa demencijom Dubrovačko-neretvanske Županije’.

Na tribini će govoriti voditeljica Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije mr.sc. Kristina Rožić, predsjednik Udruge DUSAB Pero Kalinić, neurolog doc. dr. sc. Denis Čerimagić, viša stručna savjetnica u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb Dubrovačko-neretvanske županije Vesna Barbarović, predsjednik savjetodavnog odbora Udruge DUSAB don Jerko Ban, skrbnik i član Udruge Miroslav Kasač te dopredsjednica Udruge i voditeljica DUSAB Kluba Beba Pažin.

Uz kratko predstavljanje Udruge DUSAB i njezine suradnje s Obiteljskim savjetovalištem i drugim institucijama, na tribini će biti govora o samoj bolesti kako bi se u društvu skidala stigma prema osobama koje su od nje oboljeli i njihovim obiteljima, poteškoćama s kojima se susreću obitelji s takvom vrstom bolesnika, dat će se socijalna slika županije s posebnim osvrtom na potrebe dnevnog boravka osoba s početnom fazom demencije, a bit će premijerno prikazan kratki dokumentarni film don Jerka Bana ‘Jedan dan u kući bolesnika’.

Svi koji žele mogu slobodno doći na tribinu.

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist