DuList IN

SVJETSKA IMENA NA ORSULI Stižu Asian Dub Foundation i Mario Biondi!

SVJETSKA IMENA NA ORSULI Stižu Asian Dub Foundation i Mario Biondi!

Dva velika svjetska imena dolaze ovo ljeto u Park Orsula! Radi se o Asian Dub Foundation i Mariju Biondiju, a tim povodom organizirana je i konferencija za medije u utorak ujutro u Hotelu Adria.

Biondi i ADF dolaze u sklopu projekta CROATIA MUSIC ADVENTURES powered by Lynchburg Lemonade, a koncerti će se održati 28. srpnja kada će nastupiti Asian Dub Foundation, te 4. kolovoza kada stiže ‘talijanski Barry White’, pjevač, kako je istaknuto, baršunastog glasa. Organizatori projekta su Promoteka i Menart BPM u suradnji s Udrugom Ambient Croatia.

– Asian Dub Foundation, britanski bend s puno poklonika u Hrvatskoj i regiji, prvi put dolaze u Dubrovnik, a zanimljivost je i kako će bend 10. srpnja izdati album, što znači da će prvu promociju albuma imati upravo u Dubrovniku – istaknula je Maja Valjak ispred Menarta, te dodala i to kako se radi o kultnom bendu koji kroz svoj opus uvijek simbolizira borbu protiv sustava.

Spajanje hrvatskih lokacija i glazbenih zvijezda

– Mario Biondi, jedan od najljepših vokala, već je nakon prošlogodišnjeg koncerta u Lisinskom kazao kako mu je želja doći ponovo u Hrvatsku, te mu je ta želja sad ispunjena – dodala je među ostalim Valjak.
Inače, riječ je o zahtjevnom glazbeno – scenskom projektu kojemu je cilj spajanje izuzetnih hrvatskih lokacija i stranih glazbenih zvijezda, limitirajući broj ulaznica po svakome koncertu i to je ono što će ovaj neobični projekt razlikovati od masovnih festivala ili koncerata na hrvatskoj obali ili kontinentu.

– Upravo zbog traganja za savršenim lokacijama, za prvu destinaciju CMA odabrali smo čarobni Park Orsula u Dubrovniku – istaknula je također na konferenciji za medije Valjak, koja je dodala i to kako ovaj projekt to itekako zaslužuje.

– Cilj nam je da što širi krug ljudi sazna za Park Orsulu i ljepotu ovog kraja. Činjenica je da ćemo ovim projektom napraviti istup prema inozemnim medijima, imat ćemo drukčiji pristup i agenciju u Londonu koja će raditi poseban PR te imamo izvrsnu suradnju u s Hrvatskom turističkom zajednicom. Uz lokalnu podršku, koja nam je od iznimne važnosti, svakako težimo doprijeti do velikih svjetskih medija – napomenula je Valjak, te dodala kako su pozitivno nastrojeni i puni energije za Croatia Music Adventures.

Goran Kunštek iz Promoteke d.o.o. istaknuo je zanimljivu i ekskluzivnu informaciju – Park Orsula se, prema top ljestvici Pulse radio medija, jednog od najpoznatijih engleskih portala, nalazi na visokom trećem mjestu kao izvrsna lokacija za glazbeni program, odmah poslije Islanda i USA.

– To je bio dodatni poriv za krenuti u cijelu ovu avanturu, ali i rizičan projekt obzirom na kapacitet ljudi, no to nam je dalo snagu da radimo nešto drukčije, nešto gurati – kazao je među ostalim Kunštek.

VIDAK: Želimo pojačati kreativnu energiju

– Otkad smo počeli raditi Orsulu, išli smo u smjeru uključiti i druge partnere te tako pojačati kreativnu energiju, kako bi ostala i dalje ta ideja ljetne pozornice. Također, potrebni su nam partneri koji će se hvatati ukoštac s organiziranjem ovakvih manifestacija. Ovakvi programi su jako skupi, te sami to nikad ne bismo mogli napraviti, iz više razloga. Računamo na to da će originalnost Parka Orsule, koja je zaista dubrovački original, početi doživljavati, jer toga nema nigdje – pozornica nad 200 metara provalije, sa širokim pogledom, to je atraktivnost koja bi mogla, ako se nastavi na ovakve načine surađivati, na dugoročnom planu biti izvanredan materijal za stvarnaje novog, dubrovačkog i hrvatskog, kulturno-umjetničkog proizvoda – kazao je među ostalim Andro Vidak, voditelj Parka Orsula.

Zaključno se medijima obratila direktorica TZ-a Romana Vlašić, koja je istaknula je Dubrovnik među ostalim prepoznat zahvaljujući dugogodišnjem radu i entuzijazmu Andra Vidaka.

– Jedinstven grad kao što je Dubrovnik ima ovakvu svoju jedinstvenu scenu – Park Orsulu, i za očekivati je kako će nešto tako veliko kao što je Croatia Music Adventures upravo zbog toga doći u naš grad. Želim Festivalu puno uspjeha i da takva vrsta produkcije bude konstanta u Dubrovniku. Dubrovnik je grad festivala koji inspirira, a ono što želimo jest nastaviti upravo u ovakvom smjeru – kazala je Vlašić. dodavši kako Turstička zajednica podržava i projekt i sam Androv rad.

Sve informacije dostupne su na www.croatiamusicadventures.com, te tamo možete saznati sve o ulaznicama, koncertima i ostalom vezanom za Croatia Music Adventures.

Pročitajte još

FIGURICE JELENE FEREGJA Društvene igre prožete tradicijom i dječjim duhom

Nora Di Leo

NAKON FINALA Španja o Barberiću: ‘Kapa do poda, bio je gušt dijeliti podij s tobom’

Dulist

ZVIJEZDE PJEVAJU Igor Barberić i Ivana Kindl osvojili prvo mjesto, Mihovil Španja srca Hrvatske

Dulist