Aktualno

Svi Vlahušićevi PR-ovci

pr ovci

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić nakon odlaska svog glasnogovornika, Zorana Obradovića, koji je uz njega bio od listopada 2010. godine, nije gubio vrijeme.

Odmah je pohrlio raspisati novi natječaj kako bi popunio Obradovićevo upražnjeno radno mjesto. Traži tako Vlahušić višeg stručnog suradnika III za informiranje. Čime će se isti baviti, odnosno što mu je u opisu poslova nismo uspjeli pronaći. Detalji raspisanog natječaja, objavljenog u Narodnim novinama trebali su se naći na službenoj stranici Grada Dubrovnika (što je i istaknuto u tekstu natječaja) no tamo ga netko još nije objavio (objavljen je tek u utorak, 29. siječnja, nakon zaključenja ovog teksta u tiskanom izdanju duLista, no spomenimo kako je u Narodnim novinama oglas objavljen 23. siječnja, op.a.).
Ipak, čudi ovaj Vlahušićev potez, tim više što u gradskoj upravi ima i više nego dovoljno ljudi koji bi mogli obavljati posao suradnika za informiranje. Četiri su kandidata, a tri su se već bavila ili se bave tim poslom. Pa krenimo redom.
 
Dolaskom na vlast u lipnju 2009. godine tada novi dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić u gradskoj je upravi zatekao glasnogovornicu njegove prethodnice Antonelu Đurđević Bujak. Iako je Antonela bila na listi HDZ-a za Gradsko vijeće na istim izborima na kojima je Vlahušić postao gradonačelnik, Antonelu je zadržao na mjestu za odnose s javnošću. U tom odjelu radila je i diplomirana novinarka Renata Alujević Gustin koja je postupno preuzimala protokol, a tu se našao kasnije i Mario Tevšić, mag. polit., kojega je u gradsku upravu doveo sam Vlahušić, a koji je danas naslijedio Obradovića. Antonelinim odlaskom na porodiljni dopust Vlahušić raspisuje natječaj za glasnogovornika. Točnije tražio je stručnog suradnika, vježbenika u Odsjeku za odnose s javnošću, a jedan od uvjeta na natječaju je bila visoka stručna sprema ekonomske ili druge odgovarajuće struke. I u listopadu 2010. godine obznanjeno je kako je diplomirani ekonomist Zoran Obradović postao novi Vlahušićev glasnogovornik. U razdobljima njegove odsutnosti komunikaciju s medijima preuzimao je Mario Tevšić, koji se vodi kao dio 'ekipe' Odsjeka za protokol, odnose s javnostima i međunarodnu suradnju. U međuvremenu, odnosno negdje sredinom prošle godine Vlahušić dolazi na po njemu sjajnu ideju – pokreće komunalni mjesečnik Dubrovnik.hr, po uzoru na svog zagrebačkog kolegu Milana Bandića. Uredništvo tog mjesečnika činili su Mario Tevšić i Zoran Obradović, te mlada Kristina Vegar, za koju nam je svojevremeno iz gradske uprave rečeno kako je volonterka.
 
Odlaskom Zorana Obradovića, kojega na mjestu glasnogovornika dakle nasljeđuje Mario Tevšić, otvorila se očito mogućnost zapošljavanja još jednog suradnika za informiranje, koji će u gradskoj upravi odraditi vježbenički staž u trajanju od 12 mjeseci. Pruža li se sada prilika za zapošljavanje Kristine Vegar, koja uređuje mjesečnik Dubrovnik.hr, ili će se pojaviti neka sasvim nova osoba znat će se po završetku natječaja.
Kad smo kod natječaja za oko nam je zapela i jedna 'sitnica'. Naime, jedan od posebnih uvjeta kojeg kandidati moraju zadovoljiti jest i stručna sprema. Vlahušić tako traži suradnika za informiranje koji je magistar javnih medija, magistar odnosa s javnostima ili magistar prava. Za prve dvije struke nam je potpuno jasno zašto su navedene u natječaju, ali pomalo odskače magistar prava.
 
Više o ovoj temi pročitajte u novom broju duLista

Pročitajte još

ALH prodaje Hotel Odisej na Mljetu!

Dulist

SUGRAĐANIN ISTIČE ‘Stanovnici Mokošice zaslužuju malo više od ovakvih skalina’

Dulist

Plenković otkrio zašto toliko vjeruje ministrici Obuljen Koržinek: ‘Mi smo ista generacija’

Dulist