Aktualno

Danas o golfu na Bosanci i u Zagrebu

srdj repetitor 02

Ovaj četvrtak, zadnji dan siječnja 2013. godine, proteći će u znaku golfa na Srđu.

Najprije će u jutarnjim satima stanovnici Bosanke javnosti iznijeti svoje stavove o najavljenom referendumu o Prijedlogu urbanističkog plana uređenja 'Športsko-rekreacijskog centra s golfskim igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug'.

Tema golfa potom će se preselit u Zagreb gdje Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske i Udruženje hrvatskih arhitekata organiziraju javnu tribinu o štetnosti projekta na Srđu za kulturnu baštinu Dubrovnika. Kako je najavljeno, nakon uvodnih izlaganja, odvijat će se moderirana rasprava, s moderatorima Franom Dulibićem i Hrvojem Hrabakom, a pravo sudjelovanja u raspravi imat će i prisutna publika.

Tribina će biti održana u četvrtak, 31. siječnja u 18 sati u Udruženju hrvatskih arhitekata u Zagrebu pa ako vas zanima i u blizini ste navratite.
Na stručno izlaganje pozvani su brojni stručnjaci i predstavnici izvršne vlasti u državi – ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, ministrica graditeljstva Ana Mrak Taritaš, Zlatko Uzelac iz Ministarstva kulture, Marina Oreb i Barbara Savin iz Dubrovačko-neretvanske županije, Žana Baća, pročelnica Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, Davor Bušnje i Mariju Kojaković iz Društva arhitekata Dubrovnika, Sonja Jurković iKrunoslav Šmit s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu), Marko Špikić, predsjednik hrvatskog odbora ICOMOS-a, Željko Peković, predsjednik Savjeta za prostorno uređenje, Vladimir Marković, predsjednik Hrvatskog povjerenstva za UNESCO) i Drago Miletić, iz Društva konzervatora.
 

Pročitajte još

Udruga Hrvatski domobran obilježila 79. godišnjicu Križnog puta i Bleiburga

Dulist

I TEREZA SE OPROSTILA Vječni moj Luko, nađi mir ‘tamo gore’ sa svojom neprežaljenom Anamarijom

Dulist

U petak komemoracija za barda hrvatske književnosti Luka Paljetka

Dulist