Grad

SVI UGOVORI DO 1. LISTOPADA Kroz mjesec dana počet će dodjela zemljišta braniteljima na Nuncijati!

c UPU Nuncijata

Kroz idućih mjesec dana započet će konačno dojela parcela braniteljima koji svoje stambeno zbrinjavanje na Nuncijati čekaju još od 2009. godine. Objavio je to gradonačelnik Mato Franković na svom Facebook profilu.

-Nakon godina čekanja i ignoriranja problema dodjele zemljišta braniteljima od strane bivše gradske uprave od prvog dana smo se uhvatili u koštac s ovim iznimno kompleksnim predmetom. Bilo je tu uspona i padova….svega, ali nismo u ni jednom trenu odustali. Danas se konačno vidi kraj postupka. Završili smo uknjižbu parcela i postupke pred zemljišno knjižnim odjelom. Riješili smo sve imovinsko pravne probleme koji su postojali i sada je zemljište u potpunosti čisto za dodjelu. Prethodno smo usvojili i prostorno plansku dokumentaciju kako bi bila omogućena gradnja objekata. Ono što nam je preostalo jest provest vještačenje vrijednosti zemljišta za što će nam trebati 15 dana i nakon toga ćemo odmah sazvati sjednicu Gradskog vijeća i dodijeliti zemljišta – ističe gradonačelnik.
Navodi kako je cilj da do obljetnice početka napada na Dubrovnik 1. listopada bude sve završeno i uručeni ugovori svim braniteljima koji imaju pravo na dodjelu zemljišta.

-Ponosan sam što će upravo ova gradska uprava nakon dodjele 68 stanova u Mokošici, prodaje dijela gradskih stanova braniteljima, ovim činom ispuniti 31 godišnju obvezu grada prema svojim braniteljima – zaključio je.

Pročitajte još

Diplo ponovno stiže u Dubrovnik

Dulist

Gradonačelnik tradicijskim obrtnicima: Vi činite ovaj grad

Dulist

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je u srijedu i četvrtak bez struje?

Maris Guca