Grad

NOVE GRUPE U LISTOPADU Svoje mjesto u jaslicama čekaju 42 mališana

blank

Svoje mjesto u jaslicama čekaju 42 mališana u gradu i Mokošici. O tome su gradonačelnika Mata Frankovića izvijestile ravnateljice dječjih vrtića Dubrovnik i Mokošica Franica Lasić i Diana Brkić na sastanku održanom uoći početka nove pedagoške godine.

Naime, nakon završetka upisa na listi čekanja na području ustanove Dječji vrtić Mokošica ostalo je osmero neupisane djece dok je na području ustanove DV Dubrovnik ostalo 34 neupisane djece. Sva neupisana djeca su na listi čekanja za jaslice dok na listi čekanja za vrtić nema neupisane djece.

-Obzirom na tijek radova u novim objektima dječjeg vrtića DOC i vrtića Solitudo završetak istih se očekuju u rujnu. Nakon toga uslijedit će opremanje novih objekata, a što se očekuje da će u potpunosti biti provedeno početkom listopada. Ovim će sva djeca s liste čekanja biti upisana te će ostati još upisnih mjesta za novo upisno razdoblje koje slijedi u listopadu – javljaju iz Grada Dubrovnika.

Napominju kako se kontinuirano radi na osiguranju dodatnih prostornih kapaciteta u dječjim vrtićima. Tako je u posljednjih 6 godina ukupno otvoreno 15 novih vrtićkih skupina s 280 novih mjesta.

-Kada tom broju pridodamo nove objekte u DOC-u i u Solitudu, taj broj se penje na 23 nove skupine s 370 mjesta. Izgrađena su dva nova vrtića, energetski su obnovljeni vrtići Ciciban i Izviđač, osnovane su dvije javne ustanove predškolskog odgoja i postignuti su pedagoški standardi po pitanju brojnosti djece u skupinama. Istovremeno, povećana su materijalna prava djelatnika u vrtićima, ishođena je građevinska dozvola za vrtić Pčelica u Mokošici za čiju realizaciju su kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti Gradu Dubrovniku odobrena bespovratna sredstva 1.624.527,17 milijuna eura, a u pripremi je i dokumentacija za građevinsku dozvolu vrtića Komolac za što su osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 1.997.212,82 milijuna eura. Nadalje, na posljednji natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja prijavljen je projekt Biskupskog dvora kao novog vrtića Grada Dubrovnika koji će pohađati 100 djece. Ovime su ukupne investicije ove gradske uprave u predškolske ustanove u posljednjih šest godina prešle iznos od 30 milijuna eura – pohvalili su se iz Gradske uprave.

Pročitajte još

OD SRIJEDE DO PETKA Zbog radova u Hebrangovoj, privremena regulacija prometa

Dulist

FRANKOVIĆ O NOVOM ZAKONU, REKATEGORIZACIJI… Ne smijemo dozvoliti da kapital pobijedi demografiju!

Dulist

Grad dobio bespovratna sredstva za izgradnju Centra za starije osobe ispod bolnice

Dulist