Aktualno

Svi poduzetnici ponovno na jednom mjestu

Svi poduzetnici ponovno na jednom mjestu

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Marijom Vučković i Davorkom Obuljenom te direktoricom Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanijom Milić na konferenciji za novinare predstavio je program 2. međunarodnog investicijskog foruma „Dubrovnik 2013.“ koji će se od 7.-9. studenoga održati u Dubrovniku.

Tom je prilikom župan Dobroslavić naglasio kako je Županija, nakon što je prošle godine održala uspješan investicijski forum, kao prvi takav u Dubrovniku, odlučila nastaviti s okupljanjem i predstavljanjem investicija i investitora. Župan je naglasio kako je Županija u proteklom razdoblju izradila i kataloge poduzetničkih i turističkih zona te zona nautičkog turizma, osnovala poseban tim za poticanje ulaganja te predstavila nekoliko gospodarskih delegacija u inozemstvu. Sve to Županija čini, kazao je župan, kako bi potaknula razvoj investicije, a s time i otvaranje novih radnih mjesta.

-Ove godine očekujemo oko 150 sudionika – istaknuo je Dobroslavić

Također, župan je rekao kako je pokrovitelj Foruma ponovo predsjednik Ivo Josipović, da je Grad Dubrovnik i ove godine glavni partner Foruma, te da je tvrtka „Dubrovački biser“ glavni sponzor.  Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić tako će prvog dana Foruma organizirati večeru za uzvanike, a tvrtka „Dubrovački biser“ Vicenca Blagaića posljednjeg dana organizirat će za sudionike Foruma obilazak lokacije Tri sestrice na kojoj se realizira velika turistička investicija.

Zamjenik župana Obuljen predstavio je program Foruma istaknuvši kako se on sastoji od dva panela – Geostrateški položaj i investicije u DNŽ te Turizam: Strateško promišljanje gospodarskog razvoja i očuvanja prostora.

Prvi će panel započeti prezentacijom „Položaj i investicijski potencijal DNŽ“ dok će na polovici panela biti održana i druga prezentacija- „Investicije u prometnu infrastrukturu na primjeru Zračne luke Dubrovnik“. Drugi će panel započeti predstavljanjem Strategije razvoja turizma DNŽ, koju je Županija izradila na proljeće ove godine, a na polovici tog panela bit će prezentacija „Turistička kretanja na Mediteranu i razvoj investicija u golf turizmu“.

Zamjenica župana M. Vučković kazala je kako je pristup organizaciji Foruma ove godine drugačiji od prošlogodišnjeg  i to jer se više pozornosti posvetilo investitorima koji ulažu u Županiju, pa su oni stoga nosioci Foruma.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist