Grad

Sveučilište u Dubrovniku uvršteno na još jednu svjetsku rang listu

Sveučilište u Dubrovniku uvršteno na još jednu svjetsku rang listu

Sveučilište u Dubrovniku prvi put je uvršteno na novoobjavljenu ljestvicu Times Higher Education Impact.

Riječ je o jedinoj svjetskoj rang ljestvici koja procjenjuje djelovanje sveučilišta u skladu s Ciljevima održivog razvoja (SDGs) Ujedinjenih Naroda, navode iz Sveučilišta u Dubrovniku u priopćenju.

Ove godine u rangiranju je sudjelovao rekordni broj institucija, njih čak 1.591 iz svih dijelova svijeta. Rangiranje se temelji na podacima prikupljenim od sveučilišta u 17 kategorija koje korespondiraju Ciljevima održivog razvoja UN. UNIDU je rangiran u 15 od 17 ciljeva održivog razvoja te je sveukupno zauzeo mjesto u kategoriji 1.001+.

Najbolje rezultate UNIDU je ostvario u cilju 8 (Dostojanstven rad i ekonomski rast) gdje se našao na mjestu 301-400 od 960 institucija rangiranih prema ovom cilju te u cilju 14 (Očuvanje vodenog svijeta) gdje je zauzeo 201-300 mjesto od 504 rangirane institucije. U ovim kategorijama UNIDU je ocijenjen iznad medijana prema relevantnosti svojih istraživanja za ostvarenje UN ciljeva održivog razvoja, doprinosu održivosti vodenih ekosustava te skrbi o zaposlenicima.

-Održivost je tema koja je utkana u sve strateške dokumente Sveučilišta u Dubrovniku, veliki broj naših znanstvenih i stručnih projekata bavi se upravo ovom temom, a kontinuirano istražujemo mogućnosti primjene načela održivosti u svakodnevnom poslovanju sveučilišta. Uvrštenje na THE Impact ljestvicu u godini kada slavimo 20 godina postojanja vidimo kao priznanje za napore koje ulažemo kroz svoju znanstvenu i društvenu misiju u promicanje održivog razvoja zajednice u kojoj djelujemo i s kojom zajedno rastemo – izjavio je rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist