Sport

SVEUČILIŠNE JADRANSKE IGRE Studenti iz Rijeke odnijeli pobjedu

SVEUČILIŠNE JADRANSKE IGRE Studenti iz Rijeke odnijeli pobjedu

Na gradskom bazenu u Gružu večeras su se prvi put održale Sveučilišne jadranske igre u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku.

Studentice i studenti iz cijele Hrvatske okupili su se na ovom jedinstvenom sportskom događaju. Zanimljive igre, pozitivna energija u bazenu i glasna podrška s tribina, razlozi su odlične atmosfere koja je od početka do kraja vladala na bazenu. Na samom početku prisutnima se obratila prorektorica Sveučilišta u Dubrovniku Ivana Pavlić i zaželjela dobrodošlicu.

– Htjela bih se zahvaliti svim studentima koji su došli iz cijele Hrvatske i time omogućili da se Sveučilišne igre održe prvi put i to u Dubrovniku. Također bih se zahvalila Studentskom zboru na samoj inicijativi i nadam se kako ove igre neće biti zadnje. Ovo je dokaz kako je sport spona koja povezuje svih, tako i studente iz cijele Hrvatske – rekla je prorektorica.

Riječi zahvale uputio je i Blaž Bulum, član predsjedništva Studentskog zbora u Dubrovniku.

– Zahvaljujem se svima koji su došli i ekipama koje su izdržale treninge, sinoćnju zabavu… Siguran sam kako ćete se svi zabaviti i kako će sve proći u najboljem redu – kazao je Bulum i službeno otvorio Sveučilišne jadranske igre.

Ovaj zabavno-sportski projekt obrazuje mlade o kulturnoj baštini i tradiciji Hrvatske kroz zanimljive igre i aktivnosti, a istovremeno razvija suradnju između sveučilišta kroz prijateljstvo među timovima.

Na Igrama je sudjelovalo sedam timova studenata sa Sveučilišta u Dubrovniku, Zagrebu, Rijeci, Splitu i Zadru, Hrvatskog katoličkog sveučilišta i tim međunarodnih studenata Erasmus+. Natjecali su se u pet zanimljivih i domišljatih disciplina, a to su redom: vodena alka, spašavanje turistkinje, pršut, mošarka i veslo.

Pobjedu su odnijeli Riječani s ukupno 44 boda, dok su se na drugom mjestu našli domaćini sa Sveučilišta u Dubrovniku, a na trećem mjestu ekipa iz Zagreba.

U pauzama između igara, svoje su plesno umijeće pokazale mlade i talentirane djevojčice iz plesne škole Samba Dance.

Pročitajte još

Plivački klub Jug osvojio 13 medalja, od toga osam zlatnih!

Dulist

KUP GRADA SARAJEVA Natjecatelji JK Dubrovnik donijeli doma četiri medalje

Dulist.hr

JUDO TURNIR U KAŠTEL ŠUĆURCU 3 kluba iz naše županije donijela 9 medalja

Dulist