Grad

Sveti Nikola je super svetac. Pravi za djecu!

Sveti Nikola u vrtiću Škatulica

Blagdan je Svetog Nikole, zaštitnika djece, pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca i putnika, a u spomen na 6. prosinca 1991. godine u Dubrovniku se njegov dan obilježava kao Dan dubrovačkih branitelja.

Svetom Nikoli najviše se raduju mališani, kojima nosi regale ako su bili dobri, a mi smo provjerili što su od starca bijele brade poželjela dječica iz Dječjeg vrtića Škatulica.Bili su skromni, a za Krampusa ‘pola njih’ nije niti čulo.

 

mirna lulic
MIRNA LULIĆ
Naravno da sam čula za Svetog Nikolu, a znam što će mi i donijeti. Dvogled i mikrofon. Dvogled mi treba da gledam u daljinu, a mikrofon jer volim pjevati. I njemu ću posvetiti pjesmicu. Krampusu ne!

lea perovic
LEA PEROVIĆ
Čula sam da ima bradu i da donosi poklone. Nadam se da će i meni donijeti, a pravit ću se da ne znam za Krampusa jer stvarno ne želim šibe. Slušala sam mamu i tatu. Želim da mi donese slatkiše, ne samo čokolade. Može i bebu.

natali petronio
NATALI PETRONIO
Jeste li vi došli reći Svetom Nikoli što da nam donese u vrtić? Znam da bi sad nekad trebao doći. Može li neki poklon, bila sam dobra. Doma budem svaki dan dobra, pa bih htjela bebu koja ima sve stvari.

dora kristic
DORA KRISTIĆ
Voljela bih da mi donese rozog ponija. Onog koji ima krila. Stvarno je prekrasan. A mislim da sam bila dobra pa onda bi mi ga stvarno mogao donijeti. Znam i kako izgleda – ima štap i bradu! Krampus nema ništa od toga.

nora maric
NORA TADEJEVIĆ
Čula sam za svetog Nikolu, ali za Krampusa nikad. On ma štap, bradu i kapu, a djeci donosi slatkiše. Donosi i poklone, valjda. Ako je tako, voljela bih bilo što, tako mu recite. Ako može neka beba koja se može hraniti.

luksa kljunak
LUKŠA KLJUNAK
Znam tko je to – on je star. Ima i kapu i kaput. A valjda i štap, a znam sigurno da ima obrve. Onaj strašni se zove Krampus, a njega ne želim vidjeti. Htio bih od Svetog Nikole neki autić da se mogu voziti.

ivano delic
IVANO DELIĆ
Brada i štap i to je sve što znam. A ima i vreću punu poklona, donosi nam slatkiše. Bombone za dobru djecu. Ako su djeca zločesta, stiže Krampus sa štapovima. Ja bih htio ‘doki doki’ , to je ovo za špijuniranje.

ante golian
ANTE GOLIAN
Ma bio sam dobar. Znam da dolazi Sveti Nikola, a taj je bradonja. Ima vreću punu bombona. Htio bih da mi nešto donese. Može li autić na program koji se zove Jurić? Slušao sam cijelu godinu.

magdalena gvozdenica
MAGDALENA GVOZDENICA
Ako pišete poklone, možete li mu reći da mi donese neku igračku na baterije. On ima štap, bradu i poklone. Krampus isto ima poklone, ali bolje da ne dobijemo te poklone. Jer to su šibe!

tia luksic
TIA LUKŠIĆ
Sveti Nikola donosi dobroj djeci poklone, a stari dundo je. Krampus je isto star, a donosi šibe. Sveti Niko će mi donijeti lutku Hansa iz Frozena, on mi je baš super. Baš bih htjela taj poklon.

petra stojanovic
PETRA STOJANOVIĆ
Ja obožavam Frozen! Može li kuhinju Frozen za mene? Znam kako izgleda Sveti Nikola iako ne znam tko je on. Samo znam da ima bradu. Želim kuhinju, jer ću kuhati sa sestrom i voljela bih da bude plave boje.

mateo matusic
MATEO MATUŠIĆ
Sveti Niko je onaj stari što nosi poklone. Ima sijedu bradu i Krampusa. Krampus mi neće doći, nadam se! Inače Sveti Niko u vreći nosi sve, a ja bih slatkiše i bombone i autić. Bio sam dobar.

maroje potrebica
MAROJE POTREBICA
Sveti Nikola je super. Ne znam kako izgleda, ali možete mi vi reći. Stalno mi ga opisuju. Znam da je prije siromašnima dao čizme da se mogu igrati u snijegu i otada dijeli čizme. Ponekad i poklone, to sad radi. A što bih ja da mi donese? Nemam pojma!

ena vican
ENA VIĆAN
Sveti Nikola je svetac koji najviše voli i pazi djecu. S njime dolazi i Krampus, a on pazi zločestu djecu, njima dolaze šibe. Meni šiba neće doći jer sam cijelu godinu bila dobra. Ja bih samo slatkiše.
maroje puzovic

MAROJE PUZOVIĆ
Ma tko je taj Sveti Nikola? A, znam! On ima bradu i vreću poklona, slatkiša. Ne znam kako obiđe cijeli svijet, jer su svugdje djeca dobra, ali stigne. Krampus donosi šibe, ali to me ne zanima. Ja bih bombone i Jurića.
kristijan kristic

KRISTIJAN KRISTIĆ
Sveti Nikola stalno nosi kapu, čizme i mislim da je to sve. A ima i poklone, a kako sam ja bio dobar, volio bih da mi donese magarca koji pjeva jer mi je to super igračka. Ako mu nosite popis, ubacite ga u vreću.
lena ena crnjak

LENA ENA CRNJAK
Ima bradu, ima čizme i šal! Iza šala je vreća poklona. Oni su za dobru djecu, a ja sam bila dobra. Može li mi donijeti cvijet? Volim cvijeće! Inače svake godine slušam i nikad ne dobijem šibu.
josip beus

JOSIP BEUS
Znam tko je Sveti Nikola i Sveti Josip. Ali sveti Nikola donosi poklone, sad smo tome pričali u vrtiću. To je stari dundo s kapom i bradom koji dijeli poklone. Nemam neku posebnu želju što da mi donese. Možda autić.
dominik koverlica

DOMINIK KOVERLICA
Sveti Nikola je super svetac. Pravi za djecu, iako izgleda kao starac. Donosi poklone i bombone za djecu. Slušao sam mamu i tatu, pa imam želju poklona. Može li mi donijeti Jurića?
ema margaretic

EMA MARGARETIĆ
On nosi štap i nosi bradu. Čujem da je dobar, a s njime dolaze Krampus i vještica, koje nisam srela nikad. I bolje, jer oni donose poklone za one koji ne slušaju. Ja neću dobiti šibu, nego cvijet, ali igračku.

nora maric
NORA MARIĆ
Ima bradu i vreću. Nosi bradu i poklone, koji su u vreći. Ne, u vreći su kune. Ali ovisi jesi li dobar. Ja bih za poklon Frozen kuhinju i to je to. U njoj ću kuhati nešto za Svetog Nikolu, mogla bih mu napraviti kolače. A Krampus će dobiti šibu od mene.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist