DuList IN

SVETI NIKO U ŠKATULICI „Krampus nam stvarno ne treba u vrtiću!“

SVETI NIKO U ŠKATULICI „Krampus nam stvarno ne treba u vrtiću!“

U Dječji vrtić Škatulica sveti Niko ove godine donosi puno poklona!

Tako su se djeca dogovorila s njime, a pitala su dobrog starca bijele brade da donese poklone i tetama – kažu da su i one bile dobre. Kako kažu, Krampus neće doći, jer nema zašto… A što su još djeca poželjela od Svetog Nika, otkrila su nam u posjetu, dok su pravila čizmice!

 

leona-vrtic-skatulica (1)

Leona
Sveti Nikola stiže u petak i neka mi donese slatkiše. I to mi je dosta. Ništa više! Ma imam i igračaka koje mi se sviđaju, ali bila sam dobra pa neka on sam odluči.

 

mara-vrtic-skatulica (2)
Mara
Ne znam kad dolazi Sveti Nikola, ali nek mi donese slatkiše. Čokoladu. Samo neka ne dolazi Krampus! On nam stvarno ne treba u vrtiću.

 

david-vrtic-skatulica (3)

David
Sveti Nikola dolazi sa vrećom slatkiša samo za mene. To mi je dosta, ne bih niti dinosaura. To donosi Krampus, ali ove godine čujem da ne dolazi.

 

ela-vrtic-skatulica (4)

Ela
Samo slatkiše želim, tako sam ga i pitala. Nadam se da Krampus neće doći, stvarno sam bila dobra. A i ne bih ništa osim čokolade.

 

ivo-vrtic-skatulica (5)

Ivo
Ja bih da svakome dođe Sveti Niko. Znam točno kad dolazi i donosi poklone. Meni može donijeti samo Formulu i to crvenu i meni dosta. Bio sam dobar, pa ne bih šibu.

 

nina-vrtic-skatulica (6)

Nina
Sveti Niko se zove kao i ja, moja mama Nikolina i đedo mi je Niko. Zato ćemo mi svi napraviti tortu. A pitala sam ga za poklon, pa eto ako može Barbi, bilo koju! Samo neka stavim čizmicu.

 

hrvoje-vrtic-skatulica (7)

Hrvoje
A ja čekam Svetog Nikolu cijelu godinu! To je onaj koji ima dugu bradu i ima slatkiša. Donosi ih samo dobroj djeci. A valjda će i meni, ali mojoj seki Nori neće. Bio sam jednom dobio „Čovječe ne ljuti se“, ali se nisam naljutio.

 

ena-vrtic-skatulica (8)

Ena
Sveti Nikola je onaj crveni čovjek što donosi vreće slatkiša. Mislim da meni donosi čokoladu, a baš ako si dobar i poklone. S njim ide Krampus, sa šibama za zločestu djecu.

 

tara-vrtic-skatulica (9)

Tara
Sveti Nikola je Sveti Niko bijele brade. On je čuvar djece koji donosi slatkiše. S njim je Krampus, ali on neće doći u naš vrtić. Nama ne trebaju šibe. Ja ću dobiti klavijaturu jer sviram. Tako sam mu barem napisala, valjda neće zaboraviti.

 

borna-vrtic-skatulica (10)

Borna
Sveti Niko je stari dundo sa puno poklona. On živi na Sjevernom polu. S njime živi Djed Mraz. A Krampus ne živi s njima jer je zločest. Nisam mu pisao, morat ću dogodine. Što ću kad sam zaboravio! Valjda će mi donijeti nešto, neka razmisli.

 

roko-vrtic-skatulica (11)

Roko
Sveti Nikola, on je putnik. S njime putuje Djed Mraz, nikad nije sam. Djed Mraz nosi šibe. A neka mi Sveti Niko donese Dorinu, ona mi je baš ukusna.

 

luka-vrtic-skatulica (12)

Luka
On je putnik i Djed Mraz ide s njme. A iza Djeda Mraza ide Krampus. Ali bolje da ne ide. I njih dvojica nose slatkiše i poklone, a ja bih da mi donese Monsuno, to je posebna igračka. I ako može čokoladu.

 

paula-vrtic-skatulica (13)

Paula
Sveti Nikola, pa svi znaju tko je on. Ima bijelu bradu i tako ga možeš prepoznati. A ima i vreću punu poklona i slatkiša. Napisat ću mu pismo kad upalim drugu svijeću. Valjda me neće zaboraviti. Pitat ću ga može li čokolada i konjić.

 

magdalena-vrtic-skatulica (14)

Magdalena
Sveti Nikola ima smiješnu kapu i donosi poklone. Imam brata pa neka on stavi čizmicu, a ja sam svoju napravila od papira. U nju isto može stati poklon, i to bilo kakav!

 

matea-vrtic-skatulica (15)

Matea
Sveti Nikola izgleda kao da je dobar. On ima crveni plašt i crvenu vreću. Sliči na Djeda Mraza i rekla sam mu, ako može, da mi donese crveni vlakić, da se igram prije ručka. I da mi ga nitko ne uzme. A od slatkiša, ako može, neka mi donese čokoladu.

 

francesco-vrtic-skatulica (16)

Francesco
Ne znam tko je Sveti Nikola. U stvari, znam, ali ne znam kako izgleda. Znam da donosi poklone pa ako može neka mi donese pravog živog zeka i loptu. To dvoje mi je baš super! A ne znam kako će stati u čizmicu.

 

sara-vrtic-skatulica (17)

Sara
Sveti Nikola je ustvari Krampus. Ovisi jesi li dobar ili zločest. Ali mislim da ćemo mi dobiti slatkiše, jednu vreću će sigurno ostaviti u vrtiću. Mora i tetama, i one su bile dobre.

 

mara-vrtic-skatulica (18)

Mara
Ako može, neka mi donese pravu živu patku. Znam da je to problem, ali pazit ću je. Znam da Sveti Nikola donosi slatkiše, pa eto ako ne može patku, može onda čokoladu. Ili Monster High igračke!

 

lucy-vrtic-skatulica (19)

Lucy
Sveti Niko ima bijelu bradu i donosi slatkiše i čokoladu. Ako može meni donijeti neku igračku, Hello Kitty. Ali pravu Hello Kitty! Da se možemo nas dvije igrati.

 

nora-vrtic-skatulica (20)

Nora
Sveti Niko donosi poklone, ali i Krampus donosi poklone, ali za zločestu djecu. Meni neće doći. Meni će doći Sveti Niko s plišanom Hello Kitty.

 

tia-vrtic-skatulica (21)

Tia
On je dundo s kapom. Ali nema šibe, to nosi Krampus. Sveti Niko ima samo poklone. Imam Hello Kitty majicu, pa može onda i igračku. Neka me ne zaboravi!

 

petra-vrtic-skatulica (22)

Petra
Sveti Niko ima torbu, a torba mu je uvijek puna. Čujem da uvijek ima poklone i da obilazi vrtiće. I ja bih patku, imam jezero u kadi pa može tamo živjeti. Ako ne može nositi pravu, onda može plišana patka. I to je super!

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist