Aktualno

Svečanom dodjelom priznanja obilježen ‘Dan dobrovoljnih darivatelja krvi’

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se obilježava svake godine 25. listopada, u hotelu Valamar Lacroma održala se svečana dodjela priznanja višestrukim darivateljima krvi.

Ovo godine dodijeljeno je 120 priznanja za 5, 10, 20, 25, 30, 35, 40, 50 i 75 puta darovanu krv, kao i dvije zahvalnice za završno darivanje i dvije obiteljske zahvalnice .

– Posebno bismo istaknuli darivatelje koji su ove godine dobili priznanje i brončani znak Hrvatskog Crvenog križa za 50 puta darovanu krv Dario Crnić, Srećko Radić i Josip Koprivec te darivateljice Marina Rilović i Diana Puljiz koje su dobile priznanje i brončani znak Hrvatskog Crvenog križa za 35 puta darovanu krv – poručili su iz Crvenog Križa.

Darivatelj Amir Brkić dobio je priznanje i srebreni znak Hrvatskog Crvenog križa za 75 puta darovanu krv.

– Prvi put sam krv dao s nepunih osamnaest godina. Tada, kao i u većini stvari koje su nam nepoznate, postojao je neki strah. Međutim, čim sam to obavio shvatio sam da nije ništa strašno. Kada savladate taj strah, shvatite koliko plemenitu stvar radite i kako ta vaša donacija krvi sutra nekome može spasiti život. Velika je sreća biti zdrav i moći pomoći nekome pa kada je već tako onda treba po tom pitanju nešto i poduzeti – poručio je Brkić koji je krv dao 76 puta, a sljedećeg ponedjeljka će mu biti 77.

Kako je izgledala svečana dodjela priznanja možete vidjeti u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

NE PROPUSTITE TEČAJEVE CENTRA ZA JEZIKE! Učenje stranih jezika najbolji je način korištenja slobodnog vremena

Dulist

POSJETILI SMO NAGRAĐENI OPG Zlata vrijedna obitelj Trojanović

Maria Prkut

NAKON GODINA PREDANOG RADA Profesor Vedran Batoš otišao u zasluženu mirovinu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija