Aktualno

Svečanom dodjelom priznanja obilježen ‘Dan dobrovoljnih darivatelja krvi’

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se obilježava svake godine 25. listopada, u hotelu Valamar Lacroma održala se svečana dodjela priznanja višestrukim darivateljima krvi.

Ovo godine dodijeljeno je 120 priznanja za 5, 10, 20, 25, 30, 35, 40, 50 i 75 puta darovanu krv, kao i dvije zahvalnice za završno darivanje i dvije obiteljske zahvalnice .

– Posebno bismo istaknuli darivatelje koji su ove godine dobili priznanje i brončani znak Hrvatskog Crvenog križa za 50 puta darovanu krv Dario Crnić, Srećko Radić i Josip Koprivec te darivateljice Marina Rilović i Diana Puljiz koje su dobile priznanje i brončani znak Hrvatskog Crvenog križa za 35 puta darovanu krv – poručili su iz Crvenog Križa.

Darivatelj Amir Brkić dobio je priznanje i srebreni znak Hrvatskog Crvenog križa za 75 puta darovanu krv.

– Prvi put sam krv dao s nepunih osamnaest godina. Tada, kao i u većini stvari koje su nam nepoznate, postojao je neki strah. Međutim, čim sam to obavio shvatio sam da nije ništa strašno. Kada savladate taj strah, shvatite koliko plemenitu stvar radite i kako ta vaša donacija krvi sutra nekome može spasiti život. Velika je sreća biti zdrav i moći pomoći nekome pa kada je već tako onda treba po tom pitanju nešto i poduzeti – poručio je Brkić koji je krv dao 76 puta, a sljedećeg ponedjeljka će mu biti 77.

Kako je izgledala svečana dodjela priznanja možete vidjeti u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

ČESTITKA BISKUPA PALIĆA MONS. GLASNOVIĆU Gospodin te šalje u Dubrovačku biskupiju koju svaki janjevački sin smatra svojim izvorištem

Dulist

STUDENTICE NJEMICA ELENA PAUMER I AMERIKANKA LINDSEY BEATTY Oduševljene smo Dubrovnikom. Ljudi su tako opušteni!

Leona Rašica

Biskup mons. Glasnović: ‘Sigurno niste očekivali mene. Ovom se službom vraćam kući!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija