Aktualno

Svečanom dodjelom priznanja obilježen ‘Dan dobrovoljnih darivatelja krvi’

Svečanom dodjelom priznanja obilježen 'Dan dobrovoljnih darivatelja krvi'

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se obilježava svake godine 25. listopada, u hotelu Valamar Lacroma održala se svečana dodjela priznanja višestrukim darivateljima krvi.

Ovo godine dodijeljeno je 120 priznanja za 5, 10, 20, 25, 30, 35, 40, 50 i 75 puta darovanu krv, kao i dvije zahvalnice za završno darivanje i dvije obiteljske zahvalnice .

– Posebno bismo istaknuli darivatelje koji su ove godine dobili priznanje i brončani znak Hrvatskog Crvenog križa za 50 puta darovanu krv Dario Crnić, Srećko Radić i Josip Koprivec te darivateljice Marina Rilović i Diana Puljiz koje su dobile priznanje i brončani znak Hrvatskog Crvenog križa za 35 puta darovanu krv – poručili su iz Crvenog Križa.

Darivatelj Amir Brkić dobio je priznanje i srebreni znak Hrvatskog Crvenog križa za 75 puta darovanu krv.

– Prvi put sam krv dao s nepunih osamnaest godina. Tada, kao i u većini stvari koje su nam nepoznate, postojao je neki strah. Međutim, čim sam to obavio shvatio sam da nije ništa strašno. Kada savladate taj strah, shvatite koliko plemenitu stvar radite i kako ta vaša donacija krvi sutra nekome može spasiti život. Velika je sreća biti zdrav i moći pomoći nekome pa kada je već tako onda treba po tom pitanju nešto i poduzeti – poručio je Brkić koji je krv dao 76 puta, a sljedećeg ponedjeljka će mu biti 77.

Kako je izgledala svečana dodjela priznanja možete vidjeti u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist