Aktualno

Svečano proslavljeno 725 godina crkve u Postranju

Svečano proslavljeno 725 godina crkve u Postranju

U župi Velike Gospe u Postranju ove je subote svečano proslavljeno 725 godina od prvog spomena ove crkve (1296.-2021.). Svečano euharistijsko slavlje predvodio je barski nadbiskup Rrok Gjonlleshaj uz koncelebraciju župnika domaćina don Nikole Berišića, dekana dekanata Dubrovnik 2 don Ivice Pervana, delegata s ovlastima generalnog vikara don Hrvoja Katušića i velikog broja svećenika iz okolnih dekanata. Slavlje je uveličao župni zbor mladih svojom pjesmom te sudjelovanje velikog broja vjernika u tradicionalnim župskim nošnjama.
Prije samog početka misnog slavlja otkrivena je spomen ploča koju su Postranjani postavili na ulaz u župnu crkvu prigodom 725. obljetnice od spomena crkve.
Na kraju euharistijskog slavlja, župnik Berišić čestitao je svim vjernicima i zahvalio svim svećenicima koji su dolaskom uveličali slavlje. Osobito je zahvalio pastoralnom i ekonomskom vijeću te svima koji su pomogli u organizaciji. Vjernici, obučeni u tradicionalne nošnje, i župnik Berišić prigodnim darom su zahvalili nadbiskupu Gjonlleshaju na odazivu da predvodi euharistijsko slavlje na ovu važnu obljetnicu.

Izvor; foto: Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist