Županija

SVEČANA SJEDNICA UZ DAN ŽUPANIJE Dobroslavić: U radu nas vode ideje skromnosti i transparentnosti

dan zupanije naslovna

Županije su posve opravdale svoje postojanje – rekao je u svom govoru na svečanoj sjednici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije župan Nikola Dobroslavić. Istaknuo je kako su sve hrvatske županije, ali i općine te gradovi, potvrda kako je aktualni regionalni ustroj dobro zamišljen i uspostavljen.
-Ova županija pridonosi kvalitetnijem životu naših sugrađana, uspješnom radu udrugama i uspostavljanju što boljih uvjeta za naše gospodarstvo – istaknuo je župan te dodao kako ocjenu njihove uspješnosti prepuštaju drugima, ali je napomenuo kako je ocjena koju su u našoj županiji dobili na nedavnim izborima vrlo dobra.
-Ocjena je uvjeren sam takva ne samo zbog brojnih projekata, već i zbog toga što su nas u radu vodile ideje skromnosti i transparentnosti, osiguravali smo stabilnost i daljnji održivi razvoj, štitili smo nacionalne interese, čuvali našu kulturnu baštinu, brinuli o članovima obitelji poginulih branitelja, o braniteljima… – istaknuo je dalje Dobroslavić te dodao kako je njihovim nastojanjem, a uz razumijevanje i podršku Vlade RH spojili južni dio s ostatkom Hrvatske Pelješkim mostom.

‘Branimo županiju od negativnog utjecaja projekata susjeda’
Dotaknuo se potom brojnih projekata na ovom području, ali se dotaknuo i projekata naših susjeda,
-Branimo županiju od negativnog utjecaja projekata Gornji horizonti i Zračna luka Trebinje. Odabir projekata naših susjeda prepuštano njima, ali ne smiju ugroziti područje s ove strane granice, naše vode i prirodu, kvalitetu života, sigurnost naših sugrađana i neometan gospodarski razvoj – napomenuo je te naglasio kako ne dopuštaju niti svojatanje dubrovačkih velikana te posezanje za hrvatskim identitetom ovog prostora.
– Oštro reagiramo svaki put kad se laž predstavlja kao istina – dodao je župan.
Istaknuo je i kako Vlada RH brine o sigurnosti ovog kraja čemu svjedoči i nedavni prelet rafalea.
-Čestitam svima dan županije i blagdan svetog Lopolda Bogdana Mandića. Čestitam dobitnicima priznanja. Neka nam i dalje cvjeta naša lijepa ponosna Dubrovačko-neretvanska županija – zaključio je.

‘Čestitam vam na ustrajnosti’
U ime predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića sve je pozdravio dubrovački gradonačelnik Mato Franković koji se također osvrnuo na regionalni i lokalni ustroj.
-Ispravna je bila odluka utvrditi regionalni i lokalni ustroj kakav je danas. Svjedoci smo bili dugogodišnjeg političkog lutanja pojedinaca koji su preispitivali ispravnost takvog ustroja. Ovakvim ustrojem Hrvatska se snažno razvija i napreduje iz dana u dan. To ne bi bilo moguće bez snažne podrške Vlade RH koja ne gleda tko dolazi iz kojeg političkog spektra već promatra svakog stanovnika sc iljem da mu sutra bude bolje – rekao je Franković te se zahvalio županu Nikoli Dobroslaviću na brojnim projektima koje je realizirao u svim svojim mandatima.
-Čestitam vam i na ustrajnosti. Kad su pojedinci nazivali Pelješki most iluzijom za budale, niste odustajali. Kad su željeli hrvatski teritorij spojiti trajektima, rekli ste snažno – ne. Zbog vaše ustrajnosti i upornosti svjedočimo realiziranom projektu Pelješkog mosta, ali i brojni luka, škola, novih vrtića igrališta… – rekao je gradonačelnik te čestitao županu i na činjenica da je pokrenuo projekt Centra za gospodarenje otpadom kojega će i završiti.
-Kroz brojne projekte Dubrovačko-neretvanska županija se ističe kao predvodnica korištenja europskih sredstava što dodatno zaslužuje pohvalu i čestitku – istaknuo je Franković te se dotaknuo i suradnje Županije i Grada Dubrovnika.
Nazočnima se obratio i potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić. Istaknuo je kako su blagdani naših svetaca zaštitnika prigoda da se prisjetimo naših vrijednosti, bogate baštine i povijesti.
-Budimo sretni da imamo blagoslov življenja na ovom prekrasnom jugu Hrvatske – rekao je između ostaloga Bačić dodavši kako smo jedna od najboljih i najuspješnijih županija u Hrvatskoj.

Pročitajte još

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist