Županija

SVEČANA SJEDNICA Uz Dan Općine Konavle nagrađeni ovogodišnji laureati

SVEČANA SJEDNICA Uz Dan Općine Konavle nagrađeni ovogodišnji laureati

Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općina Konavle i obilježavanja 29. obljetnice oslobođenja Konavala održana je danas u Kneževom dvoru u mjestu Pridvorje.

-Bez obzira na krizu uzrokovanu koronavirusom mi smo polučili velike uspjehe. Sve projekte koje smo imali mi smo nastavili, a odlučili smo se i na nove projekte i u tom smislu pripremamo potrebnu dokumentaciju. Naravno da smo naišli na financijske poteškoće, ali trebamo odlučnost i hrabrost da završimo sve ovo što smo započeli i uvjeren sam da će to dogoditi. U posljednjih godinu dana u Moluntu smo nastavili izgradnju kanalizacije, na Grudi smo je skoro završili, započeli smo izgradnju Vatrogasnog doma na Grudi vrijednosti gotovo 14 milijuna kuna, pripremamo projekt izgradnje škole u Cavtatu i dječjeg vrtića, uskoro očekujemo lokacijsku dozvolu za boćarsku dvoranu u Dubravci, održali smo cijelu komunalnu infrastrukturu – rekao je načelnik Konavala Božo Lasić te dodao kako je Općina Konavle 2019. godine imala 63 milijuna kuna izvornih prihoda, dok je prošle godine ta brojka bila 31 milijun.

-Uz takvo stanje ovo što smo uspjeli zadržati i održati za nas je ogromni uspjeh – rekao je načelnik Lasić.

U svom obraćanju gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković prvotno je uputio čestitke ovogodišnjim laureatima i svim Konavokama i Konavljanima osvrnuvši se pritom na proteklu godinu i brojne posljedice uzrokovane pandemijom COVID–19 koje su snažno utjecale na gospodarski razvoj juga Hrvatske.

-Unatoč teškoj situaciji i okolnostima, koronakriza dodatno je zbližila Grad Dubrovnik i Općinu Konavle, jedinice lokalne samouprave koje danas zajednički rješavaju pitanja i probleme s kojima se suočavaju. Kada je riječ o koronakrizi, ovdje danas želim uputiti zahvalu i Vladi Republike Hrvatske koja je prepoznala probleme Grada i Općine Konavle, i osigurala nam nužna i neophodna sredstva za tekuće funkcioniranje i financijsku stabilnost. Nalazimo se u izazovnim vremenima, stoga je prijeko potrebna odgovornost i solidarnost svih nas kako bi iduću godina bila uspješna i plodonosna – istaknuo je između ostaloga gradonačelnik.

Nakon prigodnih govora gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića, načelnika Općine Konavle Boža Lasića i župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića, ovogodišnjim laureatima i dobitnicima za životno djelo dodijeljena su priznanja i nagrade Općine Konavle.

Dobitnici godišnjih nagrada Općine Konavle su: HNK Slaven, Tvrtka ESCULAP-TEO i Nada Marković, dok su nagrade za životno djelo pripale Krešimiru Veseliću zbog iznimnog doprinosa u očuvanju kulture i nematerijalne baštine Konavala i HNK Slaven koji ove godine obilježava 100 godina postojanja.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist