Aktualno

SVE NA JEDNOM MJESTU Ovdje se prikupljaju humanitarne pomoći!

SVE NA JEDNOM MJESTU Ovdje se prikupljaju humanitarne pomoći!

Za prikupljanje pomoći za poplavljena područja pokrenuta je FB grupa “Dubrovnik za obitelji pogođene poplavama”.

U nepunih dvanaest sati grupa je okupila preko 2000 članova koji nude pomoć. Od sutra uz info punktove ispred Sponze, na Pilama, kod DOC -a, ispred Konzuma u Luci Gruž i u Mokošici kod OTP banke, pomoć će se prikupljati u Sportskoj dvorani u Gospinom polju u vremenu od 9 do 20 sati.

U Gradskoj upravi održan je jutros sastanak sa zamjenikom gradonačelnika Dubrovnika Željkom Ragužem, pročelnicima i direktorima gradskih poduzeća. Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić stavio je na raspolaganje nove gradske zaposlenike na javnim radovima u prikupljanju pomoći grupi ” Dubrovnik za obitelji pogođene poplavama”.

Sve što vas zanima možete saznati na dbkzapomoc@gmail.com – službeni mail inicijative.

 

Udruga Kalamota poziva sve mještane Elafita da odazovu prikupljanju humanitarnu pomoć za poplavljena mjesta u Slavoniji te je dostave DVD-u Šipan, Lopud i Koločep do četvrtka 22.5.

Koordinacija udruga građana organizirala je prikupljanje najnužnijeg u Orebiću, Vignju, Lovištu, Potomju, Kuni i Trpnju, a pomoć se prikuplja u ponedjeljak, 19. i utorak, 20. svibnja na slijedećim lokacijama:

OREBIĆ: u prostoru DVD-a Orebić od 16 do 21 sat
VIGANJ: u Kuventu od 12 do 16 sati
LOVIŠTE: u prostoru DVD-a od 10 do 17 sati
TRPANJ: školska dvorana od 16 do 19 sati
KUNA: Hrvatska narodna čitaonica od 16 do 21 sati
POTOMJE: 20. svibnja – Zadružni dom od 16 do 20 sati

Pomoć će se transportirati uz pomoć Općine Orebić, te distribuirati tamo gdje je najpotrebnija u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem i Hrvatskom gorskom službom spašavanja.

Općina Konavle u suradnji s Caritasom Biskupije dubrovačke obavještava pučanstvo Općine Konavle kako se prikupljanje pomoći za stradale u poplavama organizira u Domu kulture na Grudi i to počevši od 19. svibnja 2014. od 9 pa sve do 18 sati. Također,  pomoć se može predati  i u Čilipima u prostorijama KUD-a, u vremenu od 9-18 sati od 20.05.2014. (utorak) do 25.05.2014.(nedjelja).

Po preporuci Caritasa najpotrebnija su dezifenkcijska sredstva – domestos, sanitar i sl., pelene za djecu i odrasle, detarženti za suđe, pasta za zube i četkice, deke – pokrivači, madraci, vreće za spavanje, konzerve i sl.

Također, svi oni koji to žele mogu uplatiti i novčana sredstva na slijedeći račun IBAN HR6923400091511555516, poziv na broj 08 s naznakom za postradale od poplava – stoji u obavijesti koju potpisuje načelnik Općine Konavle Luka Korda.

HVIDR-a Dubrovnik poziva sve članove, branitelje, građane da se odazovu prikupljanju humanitarne pomoći za poplavljena mjesta u Slavoniji sa paketima konzervirane hrane, vode, sredstvima za higijenu, alatima, priborima za čišćenje i ostalim potrebštinama te ih dostave u prostorije HVIDR-a Dubrovnik, Obala Stjepana Radića 29 u Gružu do četvrtka 22.05.2014. od 9.00 – 18.00 sati.


Vaterpolski klub Jug Croatia osiguranje
poziva sve jugaše i ljude dobre volje na prikupljanje humanitarne pomoći za stanovništvo pogođeno katastrofalnim poplavama.
U utorak 20. svibnja i srijedu 21. svibnja od 10 do 14 sati na Gradskom bazenu Jug (u klupskom kafiću, stražnji ulaz) prikupljamo vodu, hranu za bebe i pelene.
Svi ljudi dobre volje mogu pomoći: uplatama na broj računa HR6923400091511555516 poziv na broj 08 (prilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X), pozivom na donatorski telefon 060 90 11 (6,25 kn PDV uključen), online donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa – www.hck.hr.

ŽUPA DUBROVAČKA –  Kod nas će biti pokrenuta akcija prikupljanja pomoći. Tražimo način kako najbolje organizirati akciju pod pokrovoteljstvom Općine kako bi svi građani s područja Župe dali svoj doprinos. Na Općinskom vijeću uskoro ide rebalans proračuna i osobno ću predložiti da se jedan značajan iznos prenamijeni u tu svrhu, za pomoć poplavljenim područjima – kazao je načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.

Folkloraši Dubrovačko-neretvanske županije pozivaju sve Dubrovkinje i Dubrovčane na humanitarni koncert “Srcem za Slavoniju” za obitelji pogođene poplavama u Slavoniji u subotu, 24. svibnja u 20 sati u hotelu Valamar Lacroma.

 

Pročitajte još

Međunarodni je dan primalja

Dulist

NIKOLINA FARČIĆ O DUBINI: Izlazili smo im u susret. Dužni su TUP-u više od 38 tisuća eura

Dulist

PROSLAVA GOSPE OD OBRANE Župa dubrovačka slavi svoju zaštitnicu

Dulist