Grad

Sve je spremno za izgradnju novog igrališta na Babinom kuku

Sve je spremno za izgradnju novog igrališta na Babinom kuku

Na glavici Babinog kuka uskoro započinju radovi na izgradnji novog sportsko-rekreacijskog parka s dječjim i sportskim igralištem te platoima za trening i fitnes na otvorenom.

Odabrani izvođač radova, Alfaplan građenje d.o.o., uveden je u posao danas, od kada počinje teći i ugovoreni rok od 75 dana za izvođenje.

Sportsko-rekreacijski park na glavici Babinog kuka koncipiran je u četiri jedinice, s tim da jedinicu A čini dječje igralište sa zonama za djecu do 6 i za djecu iznad 6 godina koje je također opremljeno spravama za djecu s poteškoćama u razvoju.

Jedinice B i C čine plato za fitnes na otvorenom, odnosno igralište za mali nogomet i košarku, dok je na jedinici D smješten plato za trening na otvorenom (street workout). Na zapadnoj strani, izvan ograde igrališta, nalazi se klupa-tribina. Osim prostora parka uredit će se nogostup za pristup do parka, prostor za odlaganje otpada i autobusno stajalište.

Projekt je izradio TLO STUDIO d.o.o., za nadzor je zadužen Bation inženjering d.o.o., dok vrijednost radova ukupno iznosi 2.871.591,88 kuna s PDV-om.

Realizacijom ove investicije u društvenu infrastrukturu namijenjenu sportu i rekreaciji, građani svih dobnih skupina s područja Babinog kuka dobit će novu zelenu zonu za aktivno provođenje vremena.

Pročitajte još

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist

Francuski veleposlanik u nastupnom posjetu kod gradonačelnika

Dulist

KINEMATOGRAFI DUBROVNIK Pogledajte što ima u kinima

Dulist