Zanimljivosti

Sve je spremno za 22. Dane karijera na američkom koledžu RIT Croatia!

 

Čak 145 kompanija iz 13 različitih zemalja stiže na popularno događanje za studente RIT Croatia čiji je ovogodišnji fokus na izazovima post – pandemijskog tržišta rada

Jedini američki koledž u Hrvatskoj, prestižni RIT Croatia, za svoje studente u Zagrebu i Dubrovniku priprema već tradicionalne Dane karijera koji će se na temu “Roaring 20(20)’s: What can be expected in the post-pandemic labor market?” održati od 22. do 25. ožujka u hibridnom formatu – online i uživo.

Studenti će tako imati priliku sudjelovati u nizu zanimljivih panel diskusija, radionica i prezentacija na temu izazova koje poslodavcima i zaposlenicima donosi post-pandemijsko tržište rada te pokazati svoje znanje i vještine u intervjuima s predstavnicima odabranih kompanija. Cilj Dana karijera jest omogućiti izravnu komunikaciju gospodarstvenika i studenata u svrhu izgradnje mreže poslovnih kontakata, pronalaska stručne prakse, sezonskih poslova i stalnog zaposlenja.

Ovogodišnje Dane karijera obilježit će:
• 145 kompanija iz 13 zemalja svijeta,
• 261 otvorena pozicija za stručnu praksu koja se nudi studentima,
• 53 diplomanta RIT Croatia koji sudjeluju na događanju,
• te čak 47 različitih aktivnosti tijekom četiri dana.

“Drago nam je što i ove godine na našim Danima karijera možemo ugostiti predstavnike najuspješnijih domaćih i stranih kompanija te ih predstaviti našim studentima, a s druge strane i našim studentima osigurati vrijedne kontakte i nova znanja i iskustva. Stižu nam Microblink, Infobip, Peekator, Morgan Stanley, Valamar Riviera d.d., Maistra d.d., Addiko bank, Photomath i mnoge druge kompanije, ujedno i najpoželjniji poslodavci. U središtu obrazovanja koje nudi RIT su studenti, kvaliteta njihovog obrazovnog iskustva i njihova adekvatna priprema za tržište rada. Podatak da je 87% naših diplomanata generacije 2021. pronašlo zaposlenje i/ili nastavilo s obrazovanjem u roku do šest mjeseci od diplomiranja govori da svoj posao radimo dobro“, komentirao je Don Hudspeth, predsjednik i dekan RIT-a Croatia koji ove godine obilježava četvrt stoljeća postojanja u Hrvatskoj.

Kao međunarodni kampus američkog sveučilišta RIT, RIT Croatia je poznat po američkom visokom obrazovanju koje priprema studente za tržište rada, između ostalog kroz stjecanje stvarnog radnog iskustva od najmanje 800 sati stručne prakse u području odabranog studija. Pomno osmišljen program stručne prakse pomaže studentima da iz prve ruke vide kako je raditi u stvarnim kompanijama, na stvarnim problemima i izazovima. To im pomaže da usmjere razvoj svoje karijere, ali i nerijetko rezultira stvarnim zaposlenjima.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1806. Francuzi okupirali Dubrovnik da spriječe njegov pad u ruske ruke

Dulist

MNOGIMA SE GADI Ova supernamirnica pomaže pri gubitku kilograma

Dulist

Znate li kojeg datuma se rodi najviše djece?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija