Zanimljivosti

Na današnji dan postavljen je prvi Tweet u povijesti

Na današnji dan 2006. Jack Dorsey postavio je prvi tweet u povijesti. Glasio je ‘just setting my twttr‘., pišu u sojim zanimljivim crticama iz zagrebačkog Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Koncept stvaranja Twittera djelo je četvorice suosnivača te specifične društvene mreže. Jack Dorsey, Ewan Williams, Noah Glass i Biz Stone 2006. krenuli su sa razvojem internetske usluge za komunikaciju s prijateljima kratkim porukama nalik na SMS. Servis se inicijalno trebao zvati Stat.us, ali se Dorsey kasnije dosjetio boljeg imena – Twitter.

To je značilo u slobodnom prijevodu kratak niz nebitnih informacija uz cvrkut ptica (od tuda i logotip poznate plave ptice). Jedini problem bio je već postojeće zauzeće domene twitter.com pa se za početak koristila domena twttr.com. Kasnije su partneri otkupili domenu twitter i time je ideja dobila završnu formu.

Jack Dorsey prošle je godine svoj prvi tweet prodao je kao NFT za više od 2,9 milijuna USD, zaključuju  svojoj crtici iz Tehničkog muzeja.

Pročitajte još

Čelni čovjek UEFA-e Aleksander Čeferin uživa čitajući knjigu o dubrovačkom nogometu u izdanju DuLista

Dulist

Dan u znaku policije: sportska natjecanja i misa povodom blagdana njihovog zaštitnika

Dulist

ŠTO POLICAJCI RADE? Vrtićarci i školarci iz Konavala posjetili PGP Grudu i MCGP Karasoviće

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija