Grad

SVAKA ČAST Dodijeljena priznanja za doprinos poboljšanju života osoba s invaliditetom

SVAKA ČAST Dodijeljena priznanja za doprinos poboljšanju života osoba s invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3.12.) danas je u hotelu Hilton Imperial održan prigodni program u organizaciji Grada Dubrovnika i Udruge Poseban prijatelj, u sklopu kojega su dodijeljena priznanja zaslužnim pojedncima i institucijama.

Pročelnik Upravog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika Miho Katičić pozdravio je sve u ime gradonačelnika Andra Vlahušića te izrazio zadovoljstvo zbog dobre suradnje između Grada i udruga osoba s invaliditetom.

– Mi smo zadovoljni, ako ste vi zadovoljni. Onoliko koliko vi niste zadovoljni, mi nismo dovoljno uspjeli. Nikada nije dovoljno skrbi za sve skupine naših sugrađana, a posebice vama kojima treba malo više pomoći – okupljenima je rekao Katičić te dodao kako iz godine u godinu Dubrovnik napreduje u svojoj brizi prema osobama s invaliditetom.

– Znam da je vama bitan svaki koračić, i doslovno i preneseno, pa samo tako ovih godina, a najviše lani, napravili tri liftera na plažama za invalide (u Solitudu, na Copacabani i u Zatonu). Kupili smo novi transporter za kretanje osoba s multiple sklerozom unutar stare jezgre. Također kupili smo jedno kombi vozilo kojim osobama s invaliditetom olakšavamo svakodnevni dolazak na posao i u liječnika, pa i u neke druge institucije. Otvoreni smo za sva unapređenja i za sve prijedloge, vrata Grada su vam uvijek otvorena – istaknuo je Katičić i zaključio kako su mjere iz rokom istekle Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom bile u velikoj mjeri izvršene.

Predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom doktorica Matija Čale Mratović istaknula je zadovoljstvo s obzirom da je ostvareno više nego što je zacrtano u Strategiji.

– Možda smo nezadovoljni što nismo više postavili ljestvicu kako bi napravili još više jer se uvijek može bolje. Prihvaćena je nova Strategija. Čekaju nas novi izazovi i nadam se da ćemo ih svi zajedno prebroditi – rekla je Čale Mratović okupljenim članovima i predstavnicima udruga osoba s invaliditetom.

Priznanja za doprinos poboljšanju života osoba s invaliditetom dodijeljena su dvjema osobama: doktorici Mariji Sršen-Krstulović iz Pedijatrijske ambulante OB Dubrovnik i Patriciji Švaljek iz Društva multiple skleroze. Priznanje je dodijeljeno i Općoj bolnici Dubrovnik, a primio ga je ravnatelj bolnice Mario Bekić.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist