Crna kronika

SUVLASNIK ‘ZAMRAČIO’ GOTOVO 44 TISUĆE EURA Zaradu tvrtke zadržao za sebe

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Korčula utvrđeno je kako je 51-godišnjak, kao suvlasnik trgovačkog društva u sklopu kojeg posluju smještajni i ugostiteljski objekt koji se nalaze u staroj gradskoj jezgri u Dubrovniku, protupravno prisvojio novčani iznos od 43.842 eura.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako osumnjičeni, kao osoba ovlaštena za raspolaganje novčanim sredstvima trgovačkog društva, tijekom 2022. nije na žiro račun društva položio iznos od 31.894 eura ostvaren za usluge smještaja te iznos od 11.947 eura ostvaren uslugama caffe bara.

Na taj način sebi je pribavio protupravnu imovinsku korist, a trgovačko društvo čiji nije isključivi vlasnik, doveo u teško financijsko stanje i time ga onemogućio u izvršavanju svojih financijskih obveza.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju policija je protiv osumnjičenog 51-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Pročitajte još

U 10 mjeseci 714 zapljena različitih vrsta droga

Dulist

Član uprave oštetio trgovačko društvo za 100 tisuća eura

Dulist

U prometnoj nesreći u Pločama teško ozlijeđen 36-godišnjak

Dulist