Crna kronika

Policija zaustavila vozilo, suvozač (21) šmrkao kokain

shutt policija 6

Policijski službenici su u dva odvojena slučaja pronašli kokain, MDM-a i amphetamin.
Kako javljaju iz PU dubrovačko-neretvanske, u prvom su slučaju policijski službenici Službe kriminalističke policije i Interventne jedinice policije u večernjim satima u subotu, 21. listopada, na predjelu Lozice u blizini Dubrovnika zaustavili osobno vozilo BiH nacionalnih oznaka kojim je upravljao 20-godišnjak, a na mjestu suvozača se nalazio 21-godišnjak koji je u tom trenutku s novčanice šmrkanjem konzumirao kokain.

Vidjevši policijske službenike 21-godišnjak je odbacio navedenu novčanicu i manju količinu kokaina, kada su policijski službenici pored mjenjača vozila uočili plastičnu vrećicu s većom količinom kokaina, za koju je vaganjem utvrđeno kako teži 55 grama.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku izvršena je pretraga vozila kada je pronađena još manja količina kokaina, novčanica s tragovima praškaste tvari, digitalna vaga i manja količina MDM-a.

Vozač i suvozač su kazneno prijavljeni za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, a osim toga, 20-godišnjak je kazneno prijavljen i za kazneno djelo omogućavanja trošenja droga. Obojica su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Osim toga, zbog konzumacije droge, 21-godišnjak je i prekršajno sankcioniran po Zakonu o suzbijanju droga.

Za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama kazneno je prijavljen i 18-godišnjak koji je u večernjim satima u nedjelju, 22. listopada zaustavljen u Ulici Iva Vojnovića u Dubrovnika tijekom redovne prometne kontrole. Zbog počinjenih prometnih prekršaja 18-godišnjak je prekršajno sankcioniran, a kod njega su tom prilikom pronađena i dva pakiranja amphetamin speeda ukupne težine 28 grama koja droga je uz potvrdu oduzeta, a 18-godišnjak kazneno prijavljen.

Pročitajte još

PROMETNA NA KUNEJIMA Ozlijeđen motociklist

Dulist

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist